dijous, 30 de gener del 2020

Turquia presenta una llei d'impunitat pels violadors de nenes menors si es casen amb elles


Una llei que permetria als homes acusats de mantenir relacions sexuals amb nenes menors de 18 anys per evitar el càstig si es casen amb les seves víctimes s’introduirà al parlament a Turquia. El president islamista turc, Recep Tayyip Erdogan, del partit AKP*. va dir que la igualtat entre homes i dones és "contra la natura" en una cimera a Istanbul el 2014.

El líder otomà va dir literalment: "No podeu posar igual que dones i homes. És contra la natura.” Va instar les dones a tenir almenys tres fills i va argumentar que la vida d’una dona era “incompleta” si no es va reproduir el 2016.

"Una dona que digui" perquè estic treballant no seré mare "en realitat nega la seva feminitat. Una dona que rebutja la maternitat, que s'absté de trobar-se a la casa, per molt exitosa que sigui la seva vida laboral, és deficient, és incompleta".

Mentre que l'edat legal del consentiment és de 18 anys a Turquia, un informe del govern sobre el matrimoni infantil estima que un total de 482.908 nenes es van casar en l'última dècada. la llei serà presentada al aprlament a finals d'aquets mes. De moment només el partit pro kurd Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) s'ha posicionat en contra.
* Partit de la Justícia i el Desenvolupament

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada