dimecres, 29 de gener del 2020

Dos músics del Grup Yorum, perseguit per Erdogan, es declaren en vaga de fam indefinida després de 200 dies de dejuny


L'associació d'advocats d'Istanbul, el Col·legi de Metges de la mateixa ciutat, Iniciativa d'Artistes i Assemblea d'Art han publicat una declaració conjunta i han demanat a les autoritats que actuïn de manera responsable en la gestió de la vaga de fam i la mort dels membres de la banda de música del Grup Yorum.

"Els membres del Grup Yorum, que no han estat condemnats per cap delicte ni penalitzats, i el Centre Cultural d'Idil es impedeix de produir art amb prohibicions i empresonament. El procés dels membres del Grup Yorum que va començar amb les vagues de fam fa més de 200 dies s'ha convertit en dejuni. Aquest procés és un procés crític que pot causar danys permanents o morts. Per això, demanem a les autoritats que compleixin les seves funcions. i responsabilitats per resoldre els problemes abans que es produeixin danys o morts permanents ".

La membre de la banda, Helin Bölek, ha anunciat que ha convertit la seva vaga de fam indefinida a un dejuni. Avui marca el 223è dia de la seva vaga. El membre de Grup Yorum arrestat, İbrahim Gökçek, guitarrista, també ha pres la mateixa decisió. També ha estat ràpid el 225è dia de la seva mort.


Els membres de la banda demanen que s’acabin les prohibicions dels seus concerts, que el centre cultural deixi d’atacar-se i que els membres arrestats siguin alliberats. Marie Arena, presidenta de la Comissió de Drets Humans del Parlament Europeu, va acollir dilluns els membres del Grup Yorum i les seves famílies al Parlament de la UE. Després de la reunió, İhsan Cibelik i Mesut Eröksüz van cantar una cançó. El grup anti feixista italià Banda Basotti també s'ha posicionat a favor de les demandes de Yorum.

Què passa amb Yorum?

La policia ha atacat més de deu vegades la policia durant els darrers dos anys al centre cultural d’Idil a Okmeydanı, Istanbul. Durant les incursions, els instruments dels membres del Grup Yorum van ser trencats o desapareguts, els seus llibres de música també es van fer mal.Segons la declaració del grup, un total de 30 persones van ser arrestades en aquestes incursions. Set membres de la banda continuen arrestats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada