dilluns, 27 de gener del 2020

Marxa kurda 2020: Convocatòria de reunió preparatòria

El febrer de 2020, com tots els anys, se celebrarà la Gran Marxa Kurda per la llibertat d'Öcalan i contra el feixisme, que recorrerà els carrers de ciutats i pobles, des de Luxemburg fins a Estrasburg.

Rojava -un oasi de la democràcia i la llibertat- dóna a la gent de tot el món l'esperança que un altre món més enllà de l'Estat, el poder i la violència és possible. Enmig de la guerra a Síria, que ha durat més de vuit anys, s'han donat passos significatius cap a l'alliberament de les dones, les estructures democràtiques de base i la responsabilitat ambiental.

Des 2012, la revolució de la dona en Rojava, que representa un moment clau en la història de l'alliberament de la dona, ha enfortit significativament la nostra posició col·lectiva en un món dominat pels homes. Mitjançant l'establiment d'un sistema autònom de dones en forma de municipis, consells, acadèmies i cooperatives, les dones kurdes, àrabs, sirianes, assíries, caldees, turcmanes, armènies i circasianes de la regió han expressat la seva ferma creença en una vida en llibertat , creant alternatives per a la democràcia i la igualtat aquí i ara. Incloent un llogaret de dones enmig de la guerra, el sistema d'autogovern dirigit per dones ha triomfat contra el sistema d'Estat Islàmic, lluitant contra el principi de govern en totes les esferes de la vida.

Amb el començament de la guerra d'agressió de Turquia contra el nord de Síria el 9 d'octubre de 2019, la revolució està ara en lluita per la seva supervivència, la qual cosa comporta grans perills, però també oportunitats. Els i combatents de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) i les unitats d'autodefensa de les YPG / YPJ, que van alliberar la regió d'Estat Islàmic (IS), estan dedicant les seves vides a la protecció de la vila de les noves massacres de l'exèrcit turc i seva «Exèrcit Nacional de Síria», conformat per mercenaris de diferents grups islamistes.

El dia de l'inici de la guerra coincideix simbòlicament amb el 20è aniversari de l'inici de la conspiració internacional contra el filòsof kurd Abdullah Öcalan, com a resultat de la qual va ser deportat a l'illa-presó d'Imrali. Ja fa 20 anys, la reacció internacional va intentar sufocar la revolució al Kurdistan arrestant al seu líder Öcalan. Ara la comunitat internacional i l'OTAN han tornat a enviar a Turquia a destruir els èxits de la revolució de Rojava i de la societat de nord de Síria. Així, l'atac contra l'autogovern democràtic s'ha d'entendre sobretot com un atac a la filosofia d'Abdullah Öcalan, el projecte de confederalisme democràtic va començar a Rojava i s'ha convertit en una alternativa pràctica al concepte d'Estat.

Després de l'èxit de la vaga de fam de 200 dies, iniciada per Leyla Güven i a la qual es van sumar milers de persones, es van produir esquerdes en l'aïllament total d'Imrali durant uns mesos. El paper decisiu d'Abdullah Öcalan per a una solució pacífica de la qüestió kurda i la democratització de Turquia ha quedat clarament demostrat un cop més en els seus missatges.

Les ofertes de pau d'Abdullah Öcalan en l'estiu de 2019 van obrir una finestra per a una solució democràtica, però l'Estat turc va respondre amb una onada d'atacs. En Kurdistan de el Nord, l'administració forçada dels municipis kurds i les onades de repressió contra els activistes polítics estan traient totes les possibilitats de treball polític legal. En Kurdistan del Sud / Nord de l'Iraq, l'exèrcit turc està duent a terme una guerra d'ocupació contrària a la llei internacional. I també en Rojava, Turquia persegueix ara l'objectiu de destruir tots els èxits aconseguits allà.

La impressionant solidaritat internacional amb la revolució de segle XXI en Rojava demostra que la filosofia d'Abdullah Öcalan, i la seva aplicació pràctica al nord de Síria, s'ha convertit en una esperança per a les forces democràtiques de tot el món. Per tant, portem aquesta esperança als carrers espatlla amb espatlla contra el feixisme i en favor de la llibertat d'Öcalan.

Fem una crida a tots i totes els i internacionalistes a participar en la Llarga Marxa de el 9 a el 15 de febrer de 2020, sota el lema «Llibertat per Öcalan - espatlla amb espatlla contra el feixisme». A la fi de la marxa, també aquest any, hi haurà una manifestació animada i sorollosa a Estrasburg (França).
Informació pràctica:

Informació pràctica i contacte:

Febrer 9 - Trobada i acte inaugural a Saarbrücken (Alemanya).

De el 9 a l'15 de febrer - Llarga marxa de Luxemburg a Estrasburg.

15 de febrer - Gran manifestació a Estrasburg

Portar sabates d'esport i roba d'abric que siguin adequats per a la marxa. S'han de portar sacs de dormir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada