dissabte, 19 de febrer del 2022

Les HPG celebren els seus 17 anys de lluita armada: 'la lluita ha aprofundit el desig d’una vida lliure'

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG)van iniciar la seva lluita l’1 de juny. El comandant en cap de les HPG va celebrar el 18è aniversari de l’1 de juny amb una declaració escrita on afirma que: 

"El 17è aniversari de la històrica operació de l'1 de juny, que va començar amb el lideratge de les guerrilles de llibertat del Kurdistan, està en contra del concepte d'eliminació forjat de la conspiració internacional contra el poble del Kurdistan, liderat pel líder Apo. 

Felicitem a tots els nostres màrtirs en la persona d'Erdal, Şilan, Viyan, Adil, Nuda, Reşit, Hussein i Azad, Berçem, Delal, Atakan, Dooganan, Kemal, Çetin, Çiçek, Zin, Zeki alîengali, Qasim Engin, Egîd Civyan, Yillmaz, Dilşêr, Nûjîn i Hewraman, que van establir les bases d’aquest pas històric i per tenir èxit. Hem fet un gran esforç, recordem tots els màrtirs amb respecte i dignitat, jurem donar vida a la memòria dels nostres màrtirs amb l’èxit de la lluita del poble del Kurdistan.

El pas històric de l'1 de juny, que és el segon pas en la lluita per la llibertat dels kurds el 15 d'agost, marca una nova era de lluita en el procés d'alliberament del poble del Kurdistan. Aquest període de lluita, que va començar el 2004, va ser en part una resposta important al procés de destrucció imposat per l’estat feixista turc amb el suport de forces internacionals conspiratives i, d’altra banda, basat en el paradigma del liberalisme de la Societat Ecològica Democràtica aporrtat pel nostre líder ha establert ha estat un pas important al Kurdistan per a l'establiment d'una societat nova i lliure. 

L’esperit de l’1 de juny no només ha desenvolupat la capacitat de lluitar i aprofundir les tàctiques amb les guerrilles de llibertat del Kurdistan, sinó que també ha aprofundit en el desig d’una vida lliure entre el poble en dificultats del Kurdistan i ha decidit defensar-la. Sobre la base de la unificació de la lluita dels guerrillers per la llibertat del Kurdistan a les muntanyes l’1 de juny i de la revolta del poble kurd a les ciutats, es van fer grans avenços en la història del Kurdistan entre 2007-2012 i importants etapes del la lluita s’ha viscut. En aquesta etapa el podem definir com un procés per garantir l'existència del nostre poble, tal com es veu en el procés d'Oslo i Imrali ha deixat Turquia intacta per venir a la taula. 

L’estat turc, que malgrat tot no ha renunciat a la seva política de destrucció, negació i genocidi, ha utilitzat aquest procés com a etapa tàctica d’una guerra especial. Sobre aquesta base, Kana és la inspiració més gran del procés de guerra revolucionària popular que va assolir el seu nivell més alt el 2015, l’esperit de l’1 de juny. En aquest context, el nostre poble i les guerrilles de llibertat del Kurdistan continuen lluitant i resistint amb l'esperit de l'1 de juny contra la conspiració internacional que s'està intentant restablir avui".

* Com a continuació de les Halk Savunma Gucleri alhora hereves de l'Artêsa Rizgariya Gêle Kurdistan

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada