dijous, 17 de febrer de 2022

Turquia empresona els periodistes Barış Pehlivan, Hülya Kılınç i Murat Ağırel per cobrir la intervenció a Líbia: "Només perquè vam fer periodisme"Condemnats a presó en el judici per les seves notícies i articles sobre el funeral d'un oficial de l'Organització Nacional d'Intel·ligència (MİT, serveis secrets d'espies turcs) que va morir a Líbia, el periodista Barış Pehlivan i el columnista Murat Ağırel han tornat a ser enviats a la presó perquè s'han confirmat les seves condemnes de presó. Amb les seves condemnes de presó confirmades pel tribunal d'apel·lacions les setmanes anteriors, el periodista Barış Pehlivan i el columnista Murat Ağırel s'han lliurat al palau de justícia d'Istanbul a Çağlayan.

Murat Ağırel ha compartit el següent missatge: "Avui m'envien de nou a la presó perquè he expressat el meu condol als nens d'aquest país que van caure màrtirs. Els que els van fer caure màrtirs són rebuts amb catifes vermelles al meu país. Els que no han pogut refutar res. Escric penso que em poden fer callar amb injustícia. No callis, no tinguis por, no t'hi acostumis". "Només perquè vam fer periodisme"

De peu davant la fiscalia d'execució amb els seus advocats, Barış Pehlivan i Murat Ağırel van lliurar els seus documents als funcionaris i van esperar que es completessin els tràmits relacionats. Pehlivan va dir: "Va ser un cas en què els autors, més que no pas l'acte perpetrat, van ser jutjats. Tornem a entrar a la presó només perquè féssim periodisme. Ningú no hauria de dubtar que passaran aquests dies foscos. Tothom veurà que la història ens ho provarà. correcte. No hem de complir ni un minut. Ens haurien de deixar en llibertat immediatament, ni tan sols ens han d'enviar a la presó, tal com estableix la Llei d'execució penal".

Un cop finalitzats els tràmits, Pehlivan i Ağırel han estat enviats a la presó de Silivri als afores d'Istanbul. La periodista Hülya Kılınç  (a la fotografia), de la qual també s'ha confirmat la pena de presó, ha estat detinguda després de ser detinguda a casa seva a la província de Manisa i sotmesa a una revisió mèdica a l'Hospital de la ciutat de Manisa.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada