dijous, 4 de maig del 2023

Assassinat per imperialistes turcs un músic kurd que cantava a Istanbul

Cihan Aymaz, jove músic kurd que cantava sovint als carrers d'Istanbul, va ser apunyalat per imperialistes turcs per negar-se a cantar una cançó titulada "Moriria per Turquia". El músic de carrer kurd i voluntari del partit HDP Cihan Aymaz va ser apunyalat al cor per Mehmet Caymaz i ha mort.
Després de l'assassinat el 3 de maig, van esclatar protestes a la ciutat. Dimecres, el Partit d'Esquerra Verda va organitzar un acte commemoratiu a l'escena del crim. A la commemoració també van intervenir familiars d'Aymaz. Després de la concentració, dos activistes van ser seguits i detinguts per la policia turca. Els dos joves kurds van ser traslladats a la Prefectura de Policia de Rıhtım. Allà van ser insultats per la policia, amenaçats i maltractats durant diverses hores. Després van ser portats davant la fiscalia, acusats de "resistir a les autoritats". Finalment van ser alliberats després de ser interrogats.

Les dues víctimes de tortura es van dirigir a l'Associació d'Advocats per la Llibertat (ÖHD). Segons informa l'advocat Müslüm Kocaoğlu, que els representa, es van certificar mèdicament els rastres dels abusos. Kocaoğlu explica que els seus clients van poder identificar els torturadors amb uniforme a través dels fitxers d'investigació.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada