dilluns, 1 de maig del 2023

Rojava (Kurdistan de Síria) commemora el Primer de Maig


Els habitants de Manbij, Şehba (on hi ha els campaments de refugiats del Cantó d'Efrîn actualment sota ocupació turca), Alep, Qamişlo o Deir ez-zor han estat escenari de mobilitzacions que han celebrat el "Dia Internacional dels Treballadors" i el missatge de combat del líder kurd Abdullah Öçalan.

 En un comunicat el partit fundat per Öçalan, el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) demana una lluita reforçada el primer de maig i el 14 de maig (dia de les eleccions a Turquia) per enderrocar el feixisme AKP-MHP. “Fem d'aquest primer de maig l'inici de la gran victòria de la democràcia. Convertim el maig del 2023 en l'inici d'un Kurdistan lliure i una Turquia democràtica", diu el PKK.

  

La plaça Taksim, al districte central de Beyoğlu d'Istanbul, ha estat acordonada per la policia abans del Dia dels Treballadors de l'1 de maig. Totes les vies d'accés s'han tallat amb barreres metàl·liques. Com cada any, es prohibeix les manifestacions a la plaça on es va produir una matança l'1 de maig de 1977. Només una delegació de la Confederació de Sindicats Obrers Revolucionaris (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, DISK, fundada el 1967) va poder dipositar una ofrena floral al Monument a la República. El president de DISK, Arzu Çerkezoğlu, va dir: "Avui és el dia internacional de la unitat, la lluita i la solidaritat de la classe treballadora. No només al nostre país, a tot el món, als cinc continents, la classe treballadora, els que produeixen tots els valors i belleses. en aquest món, estan a les places amb les seves reivindicacions i objectius de lluita. Avui hem vingut aquí com a Comitè Executiu de DISK per dipositar una corona. Des d'aquí anirem a Maltepe". La policia d'Erdogan, però, ha realitzat 38 detencions entre elles de la periodista Zeynep Kuray.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada