divendres, 23 d’abril del 2021

Combats entre les forces kurdes i paramilitars d’Assad a Qamixli

Des del 20 d’abril s’estan produint combats dins de la ciutat, dividida en una àrea alliberada per les SDF i una sota control d’Assad. Les Asayîş o Asayish (Forces de Seguretat Interna) kurdes han descobert una trama de tràfic d’armes d’Assad camuflades sota paquets de l’ONU, en concret del WFP, al barri d’Al-Tai (Al-Tayy), al sud de la ciutat, on s’han produït els combats. Aquests han arribat també al barri d’Hilko. Les Asayîş han fet recular els assadistes de les NDF (Forces de Defensa Nacional, imperialistes àrabs) uns 300 metres a al-Tai apropant-se a l’aeroport de la ciutat (sota control dels assadistes). La base de les NDF a Mefrezzayya Lilo ha caigut en mans de les forces kurdes. Actualment les forces kurdes tenen sota control un 80 % del barri i han evacuat els civils per evitar víctimes. Cal indicar que les YPG/YPJ, fins ara, no han intervingut.

Les NDF han violat un alto el foc que s’havia establert entre les dues parts gràcies a mediació russa. Un franctirador amagat de les NDF va assassinar, el 20 d’abril un membre de les Asayish a un punt de control. Un infant també va resultar mort per bales de les NDF i dos homes van quedar ferits ahir.

Ahir mateix membres de les NDF han assassinat amb tres trets al cap a Qamixli (Kurdistan de Síria) el xeic Hayes Jaran, cap d'un clan beduí de Síria, que defensava un estat democràtic i de reconciliació. Jaran, àrab partidari de conviure amb els kurds, tornava cap al seu domicili després de participar com a mitjancer en una reunió per tal de restablir un alto el foc i ha estat disparat des d'una zona sota control de les NDF propera a l'hospital de la ciutat.
El barri d'Al Tai, situat al sud de la ciutat de Qamixli, Rojava

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada