diumenge, 4 d’abril del 2021

Quatre ferits en un atac d'immigrants turcs a una associació kurda a Lió

Quatre homes d'origen kurd van ser atacats aquest dissabte a la tarda amb una barra de ferro en una sala d'associació al centre de Lió, durant una acció que les víctimes atribueixen al grup ultranacionalista turc dels Llops Gris oficialment dissolts pel govern francès el 4 de novembre de 2020 però qua continuen actius. Els llops grisos van ser dissolts al novembre pel ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, després de ser assenyalats durant els incidents amb la diàspora armènia a prop de Lió. L’associació cultural de Lió als membres dels quals van ser objectius ja havia denunciat fa dues setmanes amenaces i inscripcions atribuïdes als Llops Gris a la porta del seu local situat a la planta baixa. Les inicials del partit ultranacionalista turc MHP i les lletres RTE (per a Recep Tayyip Erdogan) havien estat etiquetades.

"Cap a dos quarts de nou del migdia hi va haver una intrusió d'almenys deu persones en una habitació kurda del 7è arrondissement de Lió. Hi va haver molts danys i quatre ferits lleus", va dir la policia. Quan va arribar la policia, els atacants havien abandonat el lloc.

Segons la vicepresidenta de l'associació França Kurdistan Rhône, Roseline Kisa l'atac es va produir molt ràpidament i va ser premeditat. Confirma que quatre homes van resultar ferits, dos d'ells de gravetat. Van ser traslladats a l’hospital. Segons la nostra informació, l’associació va presentar una denúncia i es va obrir una investigació. "Les víctimes, homes d'entre 30 i 45 anys, van resultar ferides amb ganivets, ratpenats i barres de ferro", han informat els bombers.

Segons Roseline Kisa, els atacants formen part dels Llops Grisos, un grup turc ultranacionalista proper al president Recep Tayyip Erdogan. Una trentena d’ells han estat presents aquest dissabte a la sala kurda. Les finestres i els retrats de personalitats kurdes van ser destrossats. En un comunicat de premsa, el Consell Democràtic Kurd de França (CDK-F) afirma que "els llops grisos vestits amb passamuntanyes (i equipats) amb bats de beisbol i armes de fulla, van atacar amb la major violència de la nostra associació a Lió i van colpejar els seus membres Quatre kurds de l'associació van resultar ferits a la sang pels perillosos matons d'Erdogan ".
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada