dimecres, 28 d’abril del 2021

Un 70 % dels kurds de l'Iraq tenen armes de forma particular

"Segons la nostra investigació, el 70 per cent dels residents de la regió del Kurdistan tenen armes", va dir Tavga Omer, director general d'assumptes jurídics del comitè de drets humans del parlament de la regió del Kurdistan a Ranj Sangaw. "L'existència d'una llei per si sola no realment resol el problema". "L'ús d'armes a la regió del Kurdistan és perillós, no només a la regió del Kurdistan, sinó a tot l'Iraq", va dir Jabbar Yawar, el secretari general del Ministeri d'Afers Peshmerga, que va dir que l'ús i la venda d'armes no són controlat a l’Iraq o a la regió del Kurdistan.

Segons l'article 6 de la llei de propietat d'armes de 1993, les persones majors de 18 anys que són residents permanents de la regió del Kurdistan i no tenen antecedents penals ni malalties mentals poden portar una arma. A mesura que la violència amb armes de foc continua prenent la vida de persones a tota la regió del Kurdistan, funcionaris governamentals han revelat que un sorprenent 70% de les persones de la regió posseeixen armes.

Un funcionari del Ministeri d'Interior del Govern Regional del Kurdistan (KRG) va criticar la llei i va dir que no s'està implementant. "Hi ha algunes llacunes a la llei, motiu pel qual no s'aplica tal com és", va dir Sami Jalal. “Per exemple, hi ha tantes excepcions. Si ens fixem en les excepcions... aquestes suposen la meitat de la societat kurda ”.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada