dissabte, 21 d’octubre del 2017

Caos en les línies de defenses peshmerga entre avanços constants de l'IraqLes tropes iraquianes i els islamistes pro iranians d'Hashd al Shaabi continuen avançant sobre territori kurd. Ahir van ocupar 44 camps petrolífers a les zones de Batma i Ain Zala, van atacar al ciutat de Pirdê i van haver durs combats a aquesta localitat on els peshmerga es van quedar a resistir. Segons Hashd haurien mort 96 els seus integrants. A la veïna Altu Kupri les forces iraquianes van llençar també un atac ahir que fou respost pels peshmerga

En general la situació és confusa i la reacció kurda erràtica. Aquest matí les tropes del govern han entrat a Chamchamal, àrea entre Kirkuk i Sulaymaniyyah. Novament els peshmerga s'han retirat desp´res de formalitzar-se l'acord entre Bagdad i Bafel Talabani de la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK). La traïció d'aquesta força ha estat determinant en afavorir l'avanç dels paramilitars iranians i tropes regulars doncs era l'UPK la responsable de la línia de defensa a l'est del Kurdistan iraquià. Segons l'UPK 84 peshmergues van morir i 160 van resultar ferits a Kirkuk però hi ha evidències d'una retirada prèvia.

No només l'UPK ha protagonitzat la retirada. Els peshmerga del Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) aparentment s'han replegat de Sinjar, Bashiqa, Gwer, Maxmur i Khanaqin tot i que la situació és confusa arreu.
En groc el Kurdistan autònom; en taronja zones kurdes fora de l'autonomia que van ser defensades pels peshmerga quan l'exèrcit iraquià es va retirar davant l'Estat Islàmic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada