dissabte, 7 d’octubre del 2017

Turquia anuncia la invasió de Síria també per Idlib

"Avui es posa en marxa una seriosa operació a Idlib, i continuarà, perquè hem d'estendre la nostra mà als nostres germans d'Idlib". Així ha anunciat el president de Turquia, R.T. Erdogan la seva invasió de Síria per l'oest. L'estiu de 2016 va envair Síria per Jarablus i tropes turques amb auxiliars sirians controlen 2.000 quilòmetres quadrats.

Idlib, amb 2 milions d'habitants dels que 200.000 a la capital, es va revoltar contra el règim d'Assad l'any 2012. La revolta popular va expulsar les tropes governamentals però el març de 2015 grups islamistes encapçalats pel Front Al Nusra, actualment conegut com HTS (Hayet Tahrir al Sham). Nusra era la franquícia d'Al Qaida a Síria. HTS amb Ahrar al Sham i Failaq al-Sham han convertit la zona en un vesper islamista alimentat per Ankara però les seves forces són cada vegada més febles en especial després de caure la ciutat d'Alep. Aquesta és actualment en mans d'Assad i les forces kurdes que conviuen en concòrdia.

Entrant per Idlib Erdogan pretén escanyar el cantó autònom kurd d'Efrîn que ja ha estat víctima d'incursions dels grups islamistes pel sud. Erdogan ha utilitzat, una vegada més, les sigles del Free Syrian Army (FSA) com a eufemisme per l'entrada de les seves tropes a territori sirià. Es dóna per fet que HTS entregarà sense combats la majoria d'Idlib a canvi de la protecció turca contra els bombardejos russos previ acord Moscou/Ankara.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada