dijous, 14 de maig del 2020

El TEDH rebutja l'apel·lació de Turquia contra la sentència que decreta l’alliberament Osman Kavala, el Jordi Cuixart turc

El Tribunal Europeu de Drets Humans va rebutjar aquest dimarts el recurs per part de Turquia contra una sentència que demanava l'alliberament immediat del filantrop i empresari turc Osman Kavala empresonat.

Kavala ha estat empresonat des del novembre del 2017 davant acusat de conspiració per enderrocar el govern turc. Els fiscals el van acusar de dominar les protestes del parc Gezi del 2013, les majors manifestacions antigubernamentals de Turquia des que el partit islamista del president Recep Tayyip Erdoğan va arribar al poder el 2002.

El desembre de la TEDH va dictaminar que Turquia havia vulnerat els drets de Kavala i va demanar la seva alliberació immediata. El febrer, Kavala va ser exonerat dels càrrecs relacionats amb les protestes nacionals, només per ser re-arrestat l'endemà per càrrecs d'espionatge relacionats amb l'intent fallit de cop d'estat de juliol de 2016.

La decisió del màxim tribunal europeu no afectarà els càrrecs d’espionatge actuals contra l’empresari empresonat, va dir el lloc de notícies turc T24. Erdoğan diu ara que Kavala va proporcionar suport financer durant les protestes de Gezi i que està recolzat per l'inversor i filantrop hongroamericà George Soros.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada