diumenge, 17 de maig de 2020

L'HDP proposa convocar eleccions a les 45 ciutats kurdes on Erdogan ha destituït els batlles democràtics

L'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) proposa convocar eleccions locals a les 45 ciutats on el govern turc ha destituït els alcaldes electes i els va substituir per funcionaris designats per l'estat.

La proposta arriba després que ahir el president islamista turc, Recep Tayyip Erdoğan, acusés a HDP de vincles amb el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), dient que el seu partit AKP, Partit de la Justícia i el Desenvolupament, esclafaria l'HDPa les properes eleccions, de la mateixa manera que ho fa amb el PKK.

“Ho diem, ens atrevim: Estem preparats per a qualsevol tipus d’elecció.Com que teniu tanta seguretat en vosaltres mateixos, comencem per celebrar eleccions el més aviat possible a les ubicacions en què vau assignar funcionaris designats de l'estat, pervertint la voluntat de la gent", va dir l'HDP.

El govern turc ha destituït hores d'ara a 45 dels 65 alcaldes HDP de la regió sud-est de la majoria kurda del país. "Comencem per aquells llocs on heu acaparat la voluntat de la gent", va dir l'HDP. L'HDP es va convertir en el primer partit polític pro-kurd que va superar el llindar electoral del 10 per cent de Turquia el juny de 2015 i ha mantingut la representació parlamentària a cada elecció des de llavors.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada