dissabte, 27 de març del 2021

Els presos polítics kurds denuncien que Turquia els obliga a renunciar a les seves idees o els allarga les penes a presó segons la nova Llei 30 (TMK)

Els presos i preses del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) i del Partiya Azadiya Jin a Kurdistan (Partit d'Alliberament de les Dones del Kurdistan) han emés un comunicat per protestar contra les recents imposicions que s’estan fent als presos polítics a Turquia.

Mentretant la vaga de fam a més de 150 presons de Turquia continua en el seu 120è dia (en protesta per les condicions d’aïllament de les presons del líder kurd del PKK Abdullah Öcalan i els abusos de drets contra els presos a Turquia). İsyan Kaya, que va enviar una carta des de la presó en nom dels presos de PKK i PAJK, va afirmar que les autoritats penitenciàries turques obligaven els presoners a "confessar" segons la llei del "pesar o lament". Els presos polítics de Turquia s'han oposat aquest tipus d’accions de manera rotunda i exigeixen que finalitzin immediatament aquestes iniciatives de “despolitització” i “desidentificació” de les autoritats estatals. Segons Kaya:

"Apliquen la política de" confessions "forçades i amenacen els presos que, en cas contrari, s'allargarà el temps que els queda per complir la presó i es cancel·larà la seva remissió. Utilitzen aquesta política per reprimir els presos ”.

Kaya va assenyalar que els presos polítics han estat tractats des de fa temps desigualment i injustament a les presons de Turquia. Segons la Llei núm. 30 de la "Llei contra el terrorisme" de Turquia, coneguda com a TMK, es va crear una junta formada per metges, professors, tècnics, directors i guàrdies, va afirmar Kaya.

"La missió d'aquesta junta està més enllà de les lleis i de la resolució del tribunal. Com que aquesta junta té l'autoritat per decidir si un pres pot ser alliberat o no, si es pot cancel·lar o no la remissió d'un pres, si decideix ampliar o no el seu període de presó ”, va observar Kaya.

Moltes organitzacions de drets humans a Turquia han criticat la llei al considerar que aquesta criminalitza encara més els presos polítics.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada