dimecres, 31 de març de 2021

El president francès Macron rep oficialment el president kurd Barzani

El president del Kurdistan iraquià i el president francès van coincidir ahir en una reunió sobre la importància d'un acord conjunt per protegir la seguretat i l'estabilitat a la regió, i van subratllar la necessitat de cooperar entre les forces peshmerga de la regió del Kurdistan i l'exèrcit iraquià per impedir l'Estat Islàmic. grup d’explotar buits de seguretat.

Nechirvan Barzani va començar dimarts una visita a França per invitació oficial del seu homòleg Emmanuel Macron. El president de la Regió va estar acompanyat pel cap de l’oficina de la presidència, Fawzi Hariri, i Falah Mustafa, cap del departament de relacions exteriors.

Durant la reunió, Barzani i Macron van debatre sobre els darrers esdeveniments a l'Iraq i la regió en general amb les dues parts reiterant "la necessitat de reforçar els vincles de l'Iraq i la regió del Kurdistan amb França per garantir la pau i la seguretat a l'Iraq i la regió més àmplia i enfrontar-se les amenaces de l'Estat Islàmic ”.

Macron va reafirmar el suport del seu país a l'Iraq i la regió autònoma del Kurdistan dins de la coalició internacional contra l'Estat Islàmic i la visita del papa Francesc a l'Iraq i la regió del Kurdistan ", que el president Macron va descriure com un esdeveniment important que el Papa va reflexionar amb alegria, "Amb Barzani afirmant que la visita" va deixar un impacte positiu en totes les comunitats del país ".

Barzani va expressar el seu agraïment i agraïment pel suport i l'assistència de Macron i França al poble de la regió del Kurdistan durant els moments difícils, i va expressar la "disposició de la regió del Kurdistan a treballar juntament amb França i la comunitat internacional per resoldre les disputes a l'Iraq i garantir la pau i estabilitat a la regió". Els dos també es van centrar en els perills del terrorisme i el ressorgiment de l’Estat Islàmic, i en la importància de la cooperació i coordinació entre els peshmerga i l’exèrcit iraquià en les àrees de l’article 140 constitucional per evitar la creació d’un buit que el grup terrorista pugui explotar.

La reunió també va tractar els darrers desenvolupaments de l’esclat del Covid-19 a l'estat francès, l’Iraq i la regió del Kurdistan, els procediments per afrontar-lo, les condicions dels desplaçats i els refugiats als camps de la regió del Kurdistan. Barzani i Macron aporten llum sobre les condicions dels yezidis (ezidis) a Sinjar (Shengal), els cristians de la plana de Nínive, les properes eleccions iraquianes i les condicions internes a la regió del Kurdistan, segons el comunicat.0 comentaris:

Publica un comentari