divendres, 12 de març del 2021

L'Aliança del Kurdistan, unió de tots els partits kurds de Turquia, anuncia els actes pel Newroz: "no hi ha pau aconseguida sense resistència"

Els components de l'Aliança del Kurdistan van celebrar una conferència de premsa a Diyarbakır (en kurd Amed) sobre els propers esdeveniments de Newroz que se celebraran a Turquia. L'Aliança del Kurdistan va fer una crida a la gent per assistir als esdeveniments i manifestacions de Newroz (any nou kurd) que se celebraran a 31 ciutats de Turquia.

L'Aliança del Kurdistan, formada pel Congrés de la Societat Democràtica (DTK), el Moviment de Dones Lliures (TJA), el Partit de les Regions Democràtiques (DBP), el Partit Democràtic dels Pobles (HDP), l'Associació Democràtica Democràtica Revolucionària (DDKD), el Partit Humà i de la Llibertat), El Partit Comunista del Kurdistan, la Plataforma Democràtica Kurda (PDK-Bakur), el Partit Democràtic del Kurdistan a Turquia (PDK-T) i representants del Partit Azadi van anunciar una declaració pels esdeveniments de Newroz 2021.

Berdan Öztürk, copresident del DTK, va destacar que els kurds viuen un període històric en la seva lluita a les quatre parts del Kurdistan. “Com més ataquin, abans cauran. Newroz no es tracta només de l’arribada de la primavera, perquè per cada ‘Dehak’ que hi ha hagut, sempre hi ha hagut un ‘Kawa’ resistent que s’hi posava en contra. [ Kawa i Dehak són referències a la història kurda mitològica de Newroz, on el ferrer 'Kawa' lluita contra el malvat opressor, 'Dehak'.] Si volem parlar de pau, hem de saber que no hi ha pau aconseguida sense resistència. Per al poble kurd, per als pobles del Pròxim Orient, Newroz 2021 és significatiu per construir la resistència. Afegirem combustible a les flames de resistència de Newroz. Trencarem l’aïllament ”, va dir.

Pervin Buldan, el copresidenta de l'HDP, també va intervenir a la roda de premsa. “Sincerament espero que Newroz 2021 aporti pau, llibertat, germanor i democràcia a tots els pobles del món. Celebrarem el Newroz del 2021 enmig de la pandèmia, en un moment en què els pobles del món més necessiten democràcia, llibertat i confraternitat. L’any passat no vam celebrar Newroz a causa de la pandèmia, però enguany celebrarem Newroz amb molta il·lusió i celebrarem aquesta antiga festa del poble kurd i dels pobles del Pròxim Orient prenent totes les mesures necessàries per protegir el la salut del nostre poble ", va dir.

Buldan va compartir que vol que Newroz sigui un pas cap a la pau i la democràcia, que són les demandes més crucials i urgents dels pobles de Turquia i l'Orient Mitjà. “Newroz sempre s’ha celebrat amb entusiasme en aquestes terres. Vam celebrar el Newroz més significatiu el 2013, quan estava en marxa el procés de pau i la carta del senyor Abdullah Öcalan, la seva declaració que va escriure es va llegir en directe als camps de Newroz. Aquesta carta tenia com a objectiu una solució democràtica de la qüestió kurda, però malauradament no es va realitzar.

Tot i això, nosaltres i el poble kurd encara estem darrere d’aquestes paraules. Si som sincers en les nostres demandes de pau, democràcia, comunió amb el poble i llibertat, l’aïllament imposat al senyor Öcalan s’ha d’eliminar immediatament. Creiem que, en lloc d’aprofundir en l’aïllament, el Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) hauria d’intentar tornar a l’esperit del 2013. No es pot aconseguir una pau social continuant negant la identitat, la llengua i la cultura del poble kurd. , només podem aconseguir la pau mitjançant el respecte mutu i el reconeixement de les nostres identitats i cultures. Esperem sincerament que aquest antic Newroz sigui una oportunitat per assolir aquest objectiu ", va dir Buldan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada