dimecres, 10 de març de 2021

Gewr, raper kurd, es nega a fer el servei militar turc

"No vull donar suport a la política de guerra dels governants que promouen el militarisme per mantenir la seva existència" afirma el músic de Siirt. Beşir Tapu afirma que es va negar a complir amb el servei militar a Turquia. "Per raons de consciència", segons va explicar el jove de 29 anys en un missatge de vídeo en què ha afegit que l'Estat turc està "cometent crims contra la humanitat". En lloc d'advocar per la protecció dels drets bàsics, la justícia i les llibertats dels pobles, l'aparell estatal només es dedica als interessos dels governs. Cometen crims contra els pobles, la natura i la humanitat per protegir la seva existència. Utilitzo el meu dret a l'objecció de consciència per aturar les polítiques de guerra dels poders governants que alimenten el militarisme i per protegir els pobles i la natura ".

La guerra causa traumes a individus i grups socials durant anys. I obliga a comunitats senceres a emigrar, va dir Gewr, nascut el 1991. Ell va experimentar tot això de primera mà quan era un nen d'una família kurda que vivia una vida nòmada a la muntanya Herekol, en Siirt.
Quan només tenia quatre anys va ser testimoni d'operacions militars en què les seves botigues van ser incendiades i ramats sencers d'animals van ser destruïts pels soldats. "També vaig tenir a veure amb els meus propis ulls com despullaven i torturaven a la gent gran".

Quan Gewr tenia vuit anys, la família es va traslladar lluny de Herekol als afores de Siirt, a una "zona de gueto", com la descriu l'artista. De 2012 a 2014 es va formar com a infermer geriàtric, després de la qual cosa Gewr es va matricular a la Universitat Europea de Nicòsia, a nord de la part de Xipre ocupada per Turquia. Allí va estudiar nutrició i dietètica amb una beca, a el mateix temps que participava al club de teatre de la universitat. La seva beca va ser cancel·lada quan Gewr va participar en una representació sobre la massacre de Roboski. Com a resultat, va haver de demanar un préstec i realitzar nombrosos treballs en bars, cafeteries i en la construcció per pagar els seus deutes. "Hi ha milers de joves que es troben en la mateixa situació o que s'han presentat a la prova de selecció de personal de l'Estat, però que segueixen sense ser contractats. Molts d'ells opten per suïcidar-cada any perquè no tenen perspectives" .

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada