dissabte, 27 de març de 2021

Intensos combats entre invasors pro turcs i les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) a Tell Temir


Des de dimecres han continuat els intensos combats entre grups mercenaris finançats per Turquia i les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) a prop de la ciutat de Tell Tamir a la província siriana d'Al Hasakah. El Consell Militar de Tell Tamir, vinculat a les SDF, va dir ahir que els grups rebels sirians amb el suport de Turquia havien intentat "intentar llançar atacs als pobles de Tell al-Laban i Kozliya al districte de Tell Tamir, i els nostres combatents van respondre a aquests atacs"

Durant els enfrontaments, quatre rebels van resultar ferits. Els grups també van bombardejar la zona amb artilleria pesada. També dijous, grups recolzats per turcs van intentar llançar atacs al camp de Tell Tamir, en què cinc dels seus combatents van resultar ferits.

La calma va tornar a les línies de front prop de Tal Tamir divendres però l'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR), amb seu al Regne Unit, va dir que les SDF estaven en alerta per un possible nou atac dels combatents rebels. Recentment, hi ha hagut un augment dels atacs de grups recolzats per Turquia a prop d'Ayn Issa a la província de Raqqà, durant els quals van morir desenes de rebels, segons les SDF.

Llegiu-ne més: Síria: continuen els intensos combats entre SDF i grups recolzats per Turquia al voltant d'Ain Issa

El 19 d’octubre de 2019, després d’una llarga amenaça d’incursió militar turca al nord-est de Síria per enfrontar-se a elements kurds de les SDF, els EUA van mediar un alto el foc entre Turquia i les SDF. El 22 d'octubre va seguir un segon acord intermediat per Rússia. Tot i això, malgrat els acords i Turquia que ocupa les zones frontereres de Tell Abyad i Ras al-Ayn (Serê kaniyê), els grups armats sirians afiliats i el propi exèrcit turc continuen dirigint-se a les zones de les SDF.0 comentaris:

Publica un comentari