dissabte, 29 de maig del 2021

2n Congrés del Partit Verd del Kurdistan

 Establert el 12 de gener de 2013, el Partit Verd del Kurdistan (Partiya Kesk a Kurdistanê) va celebrar el seu primer congrés el 27 de maig de 2015. El seu 2n Congrés s'ha realitzat a Amûdê. Al Congrés s’hi van sumar membres del Consell Democràtic de Síria (MSD), el Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem), la feminista Kongra Star, la Unió d’Intel·lectuals de la Regió de Jazira, el Consell de Dones Sirianes, l’Assemblea de les Famílies dels Màrtirs, el Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD)

150 delegats de tot el nord i l'est de Síria van assistir al congrés. Luqman Ehme (Ahmei), president del Partit Verd del Kurdistan, va subratllar la necessitat de cooperació i unitat del poble sirià del nord i de l'est i dels partits polítics nacionals per enfortir l'Administració autònoma.

Afirmant que Turquia va augmentar els atacs a la regió per trencar aquesta unitat, Ehme va dir: "L'estat turc intenta canviar l'estructura demogràfica de la regió i ha oprimit la gent des que va ocupar Afrin, Serekaniye i Girê Spi. De l'altra, de la mà, pretén ampliar els límits de l’ocupació amb els darrers atacs al Kurdistan del Sud. Aquests atacs tenen com a objectiu eliminar els èxits del poble kurd ".

El copresident del PYD, Enver Muslim, va dir que espera que els membres del Partit Verd del Kurdistan treballin en coordinació amb la resta de partits polítics de l’administració autònoma i es posicionin contra els atacs de Turquia contra el nord i l’est de Síria. Muslim va dir que l'Estat turc no va aconseguir els seus objectius a la regió i va afegir: "Turquia du a terme una guerra especial aplicant polítiques brutes com tallar el subministrament d'aigua i processar les persones que donaven suport a Kobani". Muslim també va esmentar les polítiques actuals dels governs de Damasc i va dir: "Han adoptat polítiques basades en la mort i la devastació. Malauradament, Damasc encara evita centrar-se en solucions polítiques a la crisi siriana".

                                                Luqman Ehme (Ahmei), president del Partit Verd del Kurdistan
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada