dilluns, 3 de maig del 2021

Un infant kurd detingut a Turquia per un vídeo de TikTok on hi apareix Erdogan

Serhat Tas, de 14 anys, va ser segrestat de casa seva per la policia turca dijous, segons el seu pare Cebar. Això es produeix després que va publicar un vídeo a TikTok amb imatges de Recep Tayyip Erdogan, el ministre de l'Interior turc, Suleyman Soylu, i l'exdictador iraquià Saddam Hussein junts, seguit de fotos de personatges llegendaris kurds com el cantant Ahmed Kaya.

Cebar va dir divendres que la policia va amenaçar el seu fill durant un interrogatori. També es va fer al nen preguntes sobre si la seva família estava afiliada al Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), que lluita per l’augment dels drets dels kurds a Turquia. El noi va ser alliberat divendres tard.

“Aquestes preguntes no tenen res a veure amb ell ni amb el cas. Va ser objecte de xantatge i van amenaçar-lo que podria ser abusat sexualment quan sortís de la presó ", va dir el pare, tot assenyalant que el seu fill es negava a demanar perdó pel vídeo mentre estava detingut. Va ser alliberat després d’haver estat sotmès a proves d’edat i psicològiques, però serà jutjat d’aquí a 15 dies. La policia va dir al pare que el seu fill hauria estat jutjat anteriorment si no hi hagués cap bloqueig relacionat amb el coronavirus al país. No està clar si tornarà a ser detingut.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada