dilluns, 31 de maig del 2021

En 10 anys Turquia ha enviat colons a Efrîn i els kurds han passat de ser el 96 % al 25 %

El 18 de març de 2018, Turquia i els rebels recolzats per Turquia van ocupar l’enclavament kurd d’Efrîn. L'ocupació ha continuat enmig de les acusacions generalitzades de crims de guerra, incloent-hineteja ètnica, segrest per rescatar i violència masclista.

Vint-i-cinc organitzacions locals de la societat civil i de drets humans van dir que divendres només al voltant del 20 per cent de la població kurda original del nord de Síria, Efrîn, es queda a la regió tres anys després que Turquia i els seus grups armats aliats s'apoderessin de la zona.

Després de l'assalt a Efrîn, Turquia hi va instal·lar milers d'àrabs sirians que van ser desplaçats d'altres zones del país per ofensives dutes a terme pel règim de Bashar al-Assad. Això va alterar significativament la demografia d'Efrîn.

Els kurds constituïen el 96 per cent de la població d'Efrîn abans del 2011, però ara representen al voltant del 25 per cent, van llegir una declaració designada per 25 organitzacions i publicada per l'Organització de Drets Humans - Afrin-Síria (HRO). Va afegir que el 75% dels residents actuals són colons àrabs i turcmens.

Les organitzacions van acusar Ankara de canviar la "composició demogràfica" i la identitat kurda de la regió amb la incorporació de centenars de milers de colons. Van demanar a les Nacions Unides i a les principals potències que intervinguessin i "posessin fi a l'ocupació turca".0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada