dissabte, 4 de setembre del 2021

Militars turcs assassinen un nen kurd de 7 anys


L’estat turc continua massacrant nens kurds. Ahir al vespre, Mihrac Miroğlu, de 7 anys, va morir al districte d'Idil de Sirnak quan va ser atropellat intencionadament per un vehicle blindat. La mort d’un nen atropellat per un vehicle blindat que pertanyia a les forces de seguretat de la zona de majoria kurda de Turquia ha enfurismat a molts, i el Partit Demòcrata dels Pobles (HDP), pro-kurd, va descriure la seva mort com un delicte d’odi contra els kurds.

Mihrac Miroglu,va ser atropellat ahir divendres a la nit mentre anava amb bicicleta davant de casa seva a la ciutat kurda de Sirnak, al districte d’Idil, i va morir poc després.

El HDP va afirmar que "les morts que impliquen forces de seguretat i els vehicles que utilitzen a les províncies kurdes no són accidents". La mort de Miroglu també va causar furor a les xarxes socials. Utilitzant el seu nom en un hashtag, els usuaris de Twitter han culpat el govern turc de la mort del nen, demanant que s’acabi la brutalitat contra la població kurda del país. “No és un accident. Desenes de nens van ser tallats de la vida d'aquesta manera ", va dir el diputat de HDP, Meral Danis Bestas. El diputat Murat Sarisac també va dir que Miroglu es troba entre les desenes de nens que "van ser assassinats per vehicles blindats" a les ciutats kurdes, i va culpar les autoritats de permetre els vehicles a les zones residencials.

Encara no s’ha fet cap declaració dels funcionaris turcs.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada