dilluns, 20 de setembre del 2021

Reunió entre el Ministeri d'Afers Exteriors rus i les autoritats kurdes de Síria

La presidenta del Comitè Executiu del Consell Democràtic de Síria (SDC), Ilham Ahmed, ha anunciat que ha mantingut una reunió amb el viceministre rus d'Afers Exteriors, Mikhail Bogdanov, a Moscou, el dimecres 15 de setembre. "La reunió va ser positiva, en la qual es va emfatitzar la solució política per a la crisi siriana d'acord amb la Resolució 2254 de l'ONU i la necessitat que SDC participés en el procés polític, i els membres de la reunió van discutir les violacions en curs per part d'Ankara a Siria sobirania".


Recentment, Turquia va intensificar els atacs amb drons al nord-est de Síria, dirigint-se als líders de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF). Tot i els acords d’alto el foc entre Turquia i Rússia i també Turquia i els Estats Units a l’octubre del 2019, els grups recolzats per Turquia i el propi exèrcit turc continuen orientant-se regularment a les zones de les SDF. Les SDF han demanat a Rússia i als Estats Units que pressionin Turquia perquè mantingui el seu acord.


El Ministeri d'Afers Exteriors rus va dir en un comunicat sobre la reunió amb la SDC que havia reafirmat el seu suport a tots els problemes que "dificulten la restauració total de la sobirania i la integritat territorial de la República Àrab Siriana, basant-se en les disposicions de l'UNSCR 2254."

A més, la part russa va subratllar la importància d'un diàleg entre SDC i Damasc per arribar a un acord per satisfer les legítimes aspiracions de tots els ciutadans de la República Àrab Siriana i tenir en compte "les característiques regionals i el pluralisme etnocultural de la societat siriana".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada