dilluns, 20 de setembre del 2021

Guerriller turcman de les HPG: 'Les forces dirigents pressionen els joves i els diuen que o vius com jo vull o que et privaré de la vida i moriràs'

El guerriller Turkmen Mezlum, que és d'origen turcoman, ha decidit unir-se al Moviment de resistència kurd encapçalat pel Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) després d'observar els quadres del Moviment per la Llibertat i influir en la seva forma de vida. Ara, Mezlum Turkmen està a les files de la guerrilla Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG). Mezlum creu que tots els pobles solien conviure de manera lliure i justa, que cada nació vivia la seva cultura, parlava la seva pròpia llengua dins de la seva pròpia comunitat i definia la seva pròpia existència. "Però, malauradament, ara la gent s’enfronta a assassinat, decapitació i opressió. Fins i tot es nega l’existència del poble, es vulneren els seus drets i es prohibeix la seva llengua. Cada dia els kurds o persones d’altres nacionalitats són agredits per l’estat per la seva llengua, sota la pretext de preservar la unitat de la gent, s’imposa a les societats i se'ls persegueix amb polítiques brutes."

"Les forces dirigents pressionen els joves i els diuen que o vius com jo vull o que et privaré de la vida i moriràs. Les forces governants que han enfrontat la societat amb assassinats i violacions es retraten com a defensors de la gent, però diàriament saquegen la natura, desplacen persones, destrueixen pobles i cremen muntanyes. Els cremen amb gas químic. La joventut i la societat ja no haurien de callar en contra d’això".


"Vaig venir a aquestes muntanyes quan era jove. Com a turcman cercava drets humans i vull viure com a ésser humà. Veiem al PKK que ha après a viure una vida digna i significativa. Per això, avui demanem llibertat, igualtat, justícia i sabent que la seva lluita seria molt difícil, però mai va dubtar i va sacrificar tota la seva força i vida amb fe en aquesta causa. Nosaltres, com a companys i deixebles d'Apo, farem que aquesta causa sigui un èxit. El PKK amb la participació dels joves de tots els components creix dia a dia i dins duu a terme accions efectives contra l'enemic."

"Jo, com a jove turcman que es va enfrontar als atacs de l'estat turc, vaig guanyar força de la vida del PKK i vaig entendre que el PKK no és només pel bé de la victòria. Els kurds, però, estan oprimits però també tots els pobles, de la mateixa manera que els lluitadors per la llibertat han abandonat tota la seva vida personal i han emprès el camí de la causa, és el dret de tots els joves de totes les nacionalitats unir-se a les files guerrilleres i assolir la tasca de la revolució. Crec en l'èxit del PKK. Els joves tenen un gran poder i potencial, han d'organitzar-se perquè junts puguem enderrocar aquest feixisme i prometre la victòria que hem donat al nostre poble per complir".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada