dilluns, 6 de setembre del 2021

Turquia reivindica que ha matat, ferit o capturat 18.455 kurds els darrers 6 anys

Turquia ha mort, ferit o capturat gairebé 18.455 kurds durant els darrers sis anys, va dir ahir diumenge el Ministeri de Defensa d'ocupació. Des del començament d’enguany, aquesta xifra era de 1.865, segons el portaveu Pinar Kara va dir als periodistes d'Ankara.

Es creu que una part de les 18.455 víctimes des del juliol del 2015 són membres del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) que ha fet guerra contra Turquia des del 1984 però la xifra inclou nombroses víctimes civils o simplement mainada. Un alto el foc de dos anys i mig amb el PKK fou trencat unilateralment pel govern turc el 2015.

Tot i que sovint es cita la xifra total de 40.000 morts per al conflicte de 37 anys amb el PKK, el Grup Internacional de Crisi diu que "és impossible confirmar la xifra exacta del nombre global de víctimes del conflicte". L’exèrcit de Turquia va dur a terme 22 operacions contra presumptes insurgents a Turquia i a l’estranger durant el darrer mes, va dir Kara. Des de l’abril porta a terme operacions terrestres i aèries contra el PKK al nord de l’Iraq. Això va provocar que 244 activistes fossin morts, va afegir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada