dilluns, 13 de setembre del 2021

La guerrilla neutralitza 8 militars turcs al Botan

 


Els guerrillers de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) van dur a terme una acció de venjança en memòria de Diljin Marya Dersim, una de les comandants regionals de Gabar que va caure màrtir el 23 d'agost. Segons comuniquen les YJA-Star:

"Com a resultat del bombardeig a la zona de Martnex Aram, a la regió de Gabar, a Sirnex, el 23 d'agost de 2021, va ser martiritzada la nostra companya Diljin Marya Dersim (Saniye Toprak), una de les comandants regionals de Gabar.

El nostre company Diljîn va néixer i va créixer a Sêrt, en una família amb una forta tradició patriòtica. Va haver d’emigrar a Istanbul amb la seva família a causa de les polítiques de deskurdització de l’estat turc envers el Kurdistan descurd. Des de ben petit, va estar interessat i va seguir la lluita per la llibertat del Kurdistan. Testimoni de l’opressió i les dificultats que ha patit el nostre poble al Kurdistan i a les metròpolis de la República Turca, el nostre company Diljîn ha optat per participar activament en la lluita. El 1999 es va unir a les files guerrilleres de Dersim contra la conspiració internacional del 15 de febrer dirigida al futur lliure del nostre poble en la persona del líder Apo, i es va convertir en una de les representacions de la postura exemplar de la Dona Kurda Lliure contra la conspiració maleïda.

Des del primer moment en què es va unir, va deixar una forta impressió a tots els seus companys amb la seva ferma voluntat. Diljin, que difonia el seu entusiasme i la seva moralitat al seu voltant i actua amb l’esperit del treball col·laboratiu, sempre ha estat un militant apoista exemplar. Va estar lligada a la vida lliure amb gran amor i va transmetre aquest amor als seus companys de la mateixa manera. Durant anys, va realitzar activitats guerrilleres a moltes zones sense aturar-se, sobretot a Dersîm, Qendil, Zap i Metîna. La nostra companya, que es va adaptar ràpidament a la realitat de la guerra com a jove militant, es va convertir en comandant en poc temps i va assumir un paper protagonista en accions guerrilleres fortes. Ha estat un defensora inquebrantable de la línia del líder Apo davant les pràctiques liquidacionistes imposades internament al nostre partit. Diljîn, que s’entén amb les Defenses del Lideratge i comparteix el que ha après amb els seus companys, sempre s’ha esforçat perquè la línia del partit impera a la vida amb la seva postura clara i de principis. Ha demostrat ser una forta buscadora de veritat i lluitadora a la llum del paradigma de la Societat Libertària Ecològica Democràtica i de la Dona. Diljîn, que s’havia entrenat a si mateixa i ha enfortit el cor amb la seva devoció al líder i als màrtirs en totes les circumstàncies, no ha perdut res de la seva il·lusió al llarg dels anys.

Diljin, que va interioritzar i va posar en pràctica la Ideologia de la Llibertat de les Dones i es va convertir en un exemplar militant de la línia PAJK, no només va aconseguir ser una gran comandant en la gran guerra que vam fer contra els invasors, sinó que també va dur a terme una lluita efectiva contra mentalitat estatal basada en la ment masculina dominant. Diljin, les característiques militars de la qual són extremadament destacades, ha fet grans contribucions a la lluita per la llibertat del nostre poble formant innombrables comandants i combatents amb la seva gran experiència.

Diljîn, que va tornar a la seva terra amb una gran missió i deure, es va convertir en la comandant d’accions efectives que van donar forts cops als invasors de la regió de Gabar. Ha estat la continuació de la tradició heroica a partir del nostre gran comandant Egid a la regió de Gabar i que s'estén fins a Adil i Gülbahar. Caminant en la línia de lideratge, va demostrar una vegada més el paper estratègic de la identitat de Dona Lliure en la guerra i el nou exemple de comandament de l'era YJA Star amb la seva pràctica.

Expressem el nostre condol a la preciosa família del nostre company Diljîn, que és una comandant exemplar de l’esperit militant apoista, que va lliurar una lluita sense alè amb la seva pràctica guerrillera a llarg termini, al nostre poble de Botan i a tots els patriotes del Kurdistan, i prometem una vegada més que coronarem amb victòria la lluita del nostre immortal companya."

En el marc de la campanya de la victòria Egîdên Botanê, ell 6 de setembre, l'exèrcit invasor turc va iniciar una operacióa la regió de Gabar, al districte de Basa (Güçlükonak) de Sirnex. Una unitat que pertanyia als invasors de la zona del Màrtir Bahoz va ser detectada per la guerrilla i colpejada amb una tàctica d’infiltració el mateix dia. Almenys 2 invasors van ser neutralitzats.

L'exèrcit invasor turc va iniciat una operació al districte de Çirav de la regió de Gabar al districte de Dihê (Eruh) de Sêrt. El 7 de setembre, a les 19:00, entre els pobles d'Aval i Nîtê, el vehicle blindat tipus Kirpi dels invasors va ser colpejat amb tàctiques de sabotatge. Com a resultat d'aquesta acció, 6 ocupants van ser castigats, 4 ocupants van resultar ferits i el vehicle blindat tipus Kirpi va ser destruït. L'estat turc invasor va eliminar les seves pèrdues de la zona amb helicòpters.

Tanmateix elEl 12 de setembre, entre les 21:00 i les 22:30, l’exèrcit invasor turc va bombardejar l’àrea de resistència de Werxelê amb armes pesades. Després dels bombardejos, es van produir enfrontaments entre els invasors que volien avançar i la guerrilla Tot i la intensa tècnica utilitzada, els invasors no van poder avançar. El matí del 13 de setembre, l'exèrcit invasor turc va tornar a cometre un crim de guerra i va bombardejar la zona de resistència amb gasos verinosos.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada