dimecres, 15 de setembre del 2021

L'alcaldessa kurda de Raqqà guanya el premi del 'Jurat de l'alcalde mundial'

Leila Mustapha, coalcaldessa kurda de la ciutat siriana d'Ar Raqqà, que va ser la capital de Síria ocupada per l’Estat Islàmic (IS), va guanyar ahir dimarts el premi internacional del jurat de l’alcalde mundial.

La Fundació City Mayors, amb seu a Londres, que es descriu a si mateixa com "un grup de reflexió internacional dedicat als assumptes urbans", ha atorgat el Premi World Mayor i les recomanacions des de 2004. Cada dos anys, el World Mayor Project presenta alguns dels alcaldes més destacats del món el grup se sent distingit en el seu paper de líders locals.

El Premi Mundial d’Alcalde d’aquest any l’ha guanyat Ahmed Aboutaleb, que dirigeix ​​la ciutat holandesa de Rotterdam, però Mustapha ha guanyat un dels altres set premis del Projecte World Mayor 2021 que pretenen donar reconeixement internacional a l’esforç dels batlles mereixedors.

El Consell Civil de Raqqà es va formar amb el suport de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF)  a l’abril de 2017, setmanes abans de llançar la gran operació per alliberar Raqqa de l’IS a finals de 2017 amb el suport de la Coalició dirigida pels Estats Units per derrotar l’IS. .

Mustapha, una kurda de Raqqà que anteriorment co-dirigia el consell local de Tell Abyad, ha estat copresidenta, l'equivalent a un coalcaldessa, de Raqqa des de llavors, al costat de l'altre copresident, un àrab ètnic.

Segons la City Mayors Foundation, els esforços incansables de Mustapha per reconstruir Raqqa van ser un factor primordial en la seva selecció per rebre l’honor."Per entendre els èxits de Leila Mustapha és necessari recordar el context de Raqqa", deia el lloc web del premi World Mayor, que anomenava Raqqa "una ciutat pràcticament destruïda i devastada per l'IS, el bombardeig dels EUA i la guerra per desallotjar l'IS".

“Leila, enginyera civil de trenta anys, ha estat presidenta conjunta del Consell Civil de Raqqa (RCC), una assemblea des de la seva creació el 2017 just abans que IS fos derrotada per reconstruir i restaurar la vida de la ciutat. Leila és un copresident amb un copresident àrab ", va llegir l'anunci de concessió de l'organització. "Un notable intent per reunir diverses comunitats per treballar junts".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada