divendres, 8 de juliol del 2022

Aniversari de la mort en combat del Voluntari internacionalista Jakob Riemer 'Şiyar Gabar'


Şiyar Gabar va caure al nord del Kurdistan, el 9 de juliol de 2018 amb només 23 anys, fa nou anys quan es va incorporar a les files del moviment per la llibertat del PKK i es va dedicar a l'àmbit militar. les Forces de Defensa del Poble HPG, la lluita armada per la defensa dels èxits de la resistència del poble kurd. Şiyar Gabar provenia d'Hamburg, on es deia Jakob Riemer. El nom Şiyar significa "despert" o "despert" i encaixa amb l'enèrgic internacionalista que sempre va estar compromès i implicat enèrgicament en el treball. Şiyar Gabar era un internacionalista de cor càlid que tenia qualitats molt naturals. Şiyar Gabar, en unir-se a les files del Moviment per la Llibertat del Kurdistan, va demostrar que la lluita per la llibertat del Kurdistan, la lluita del poble kurd és també la lluita internacionalista per la llibertat. Perquè l'èxit de la lluita per la llibertat al Kurdistan, també exercirà la seva influència sobre tots aquells que estan oprimits i lluiten contra la guerra, l'explotació, l'opressió i la violència.

El millor exemple és i va ser l'èxit de la resistència a Kobanê, que ha mantingut en suspens els pobles d'arreu del món i continua exercint una gran influència sobre les persones amants de la llibertat d'arreu del món. Şiyar Gabar, que es va incorporar l'any 2013, ja havia sabut sobre la lluita per la llibertat del Kurdistan abans de Kobanê i va fer una recerca. Es va rebel·lar contra el buit viscut als centres capitalistes i va criticar el "tipus robòtic de societat" que el sistema havia creat. El mateix Şiyar Gabar deia: "L'essència de la vida consistia només en allò material, en el consum, completament deslligat de qualsevol valor ideal. No podia compartir aquest tipus de vida".

Era important per a ell lluitar contra l'oblit i entendre les lluites revolucionàries com a lluites comunes. El fet que se sentia molt a gust a les files de la lluita per la llibertat també ho demostra el fet que havia après el kurd en molt poc temps i preferia ser actiu en les zones més difícils. Estimava les muntanyes de Zagros i volia lluitar contra les forces d'ocupació turques a les muntanyes que representen el bressol de la humanitat. Şiyar Gabar es va convertir en un model de solidaritat internacional i es va unir a les files de màrtirs internacionalistes immortals com Haki Karer, Kemal Pir o Andrea Wolf.

En una de les poques gravacions de vídeo de la guerrilla caiguda, va dir: “La joventut del món hauria de lluitar per la revolució. Els joves d'Europa haurien d'adonar-se que no es pot viure amb el sistema. El sistema enganya la societat amb les seves mentides. Després d'unir-me i veure la vida al PKK, després de viure a les muntanyes lliures, treballar, lluitar, vaig sentir la veritat, vaig entendre la veritat. La base del PKK és la llibertat, la vida al PKK és llibertat".

Després que Şiyar Gabar, el 9 de juliol de 2018, fos assassinat a Çarçella, una regió de les seves estimades muntanyes de Zagros, per un atac aeri de l'exèrcit d'ocupació turc, els amics internacionalistes van defensar la seva memòria. A Hamburg, per exemple, es va organitzar una campanya de cartells per commemorar el primer aniversari de la seva mort, i activistes del Comitè de Resistència de Berlín van crear un mural en memòria seva. A Hein-Köllisch-Platz d'Hamburg, St. Pauli, un carrer va rebre el seu nom en una acció nocturna amb un obituari escrit per ells, entre altres coses, les paraules següents utilitzades:

“Farem tot per defensar aquesta revolució!
Creiem que això era l'esperit de Jacob.
Fins sempre, heval Şiyar Gabar!
Şêhid nâmirin! —Els caiguts continuen vius!»
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada