dissabte, 15 d’abril del 2023

La guerrilla kurda publica el balanç anual de la guerra amb Turquia a les zones de defensa de Mèdia (Kurdistan de l'Iraq) amb 3.092 morts

El Comandament Central (Fermandariya Biryargeha Navenda Parastina Gel) de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) ha publicat un balanç anual de la guerra a les Zones de Defensa de Mèdia. L'exèrcit turc va dur a terme 3.730 atacs amb bombes químiques i altres bombes no convencionals a zones de guerrilla.

En els darrers dotze mesos, la guerra a les zones de defensa de Mèdia, controlades per la guerrilla, al sud del Kurdistan (nord de l'Iraq) s'ha disparat amb la seva intensitat més alta. L'exèrcit turc va intentar repetidament posar les zones protegides per la guerrilla sota la seva ocupació i control, patint grans pèrdues. El balanç anual de la seu central de les Forces de Defensa del Poble (HPG) mostra la gravetat dels enfrontaments. Segons això, van morir 2.833 soldats turcs i van caure 259 guerrillers. Com que l'exèrcit turc no té èxit amb els mitjans convencionals contra les guerrilles, que defensen la regió en unitats mòbils i amb sistemes de túnels de guerra, recorre repetidament a mitjans de combat prohibits, especialment a les armes químiques. HPG parla de 3.730 atacs amb armes químiques i altres armes no convencionals. Des del terratrèmol del 6 de febrer, les forces guerrilleres estan en un alto el foc, que es va prorrogar per a les properes eleccions parlamentàries i presidencials del 14 de maig. No obstant això, els atacs turcs no cessen.

 Atacs de l'exèrcit turc amb armes químiques i bombes no convencionals: 3.730

Atacs amb avions de combat: 4.233

Atacs d'helicòpters de combat: 5.628

Invasors morts: 2.833

Invasors ferits: 387


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada