diumenge, 16 d’abril del 2023

Reunió anual del Consell de comandament de les HPG i del Comitè de Defensa del PKK kurds

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) van celebrar la seva reunió anual del Consell de comandament de HPG i del Comitè de Defensa del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) entre el 20 i el 27 de febrer de 2023 amb la participació d'un nombre suficient de membres del consell que representen tots els comandaments de l'administració, el terreny, l'estat i les institucions per examinar en profunditat les batalles del 2022 que van marcar el any de guerra més complet i ferotge de la nostra història, centrar-nos creativament en les tàctiques que van portar l'èxit, superar els problemes i les inadequacions de la Guerra Popular Revolucionària i avançar la planificació de l'any vinent.

"La nostra reunió va tenir lloc en un moment en què els terratrèmols de Pazarcık i Elbistan del 6 de febrer van devastar el nostre poble. Un dels temes de la nostra reunió va ser l'avaluació d'aquest terratrèmol. Com és sabut, el nostre moviment va anunciar la seva decisió d'inacció el 10 de febrer com una actitud moral, humanitària i social davant les greus conseqüències del terratrèmol. Com a HPG, ens vam adherir a aquesta decisió tal com estava. Tanmateix, l'estat turc, que està lluny dels valors humanitaris, va continuar els seus atacs ignorant la nostra actitud moral i el respecte pels nostres morts. La nostra decisió que es basa en l'enfocament i els principis morals del nostre líder i del nostre partit segueix vigent. En nom del Consell de Comandament, oferim el nostre condol a les famílies que van perdre els seus familiars en el terratrèmol, a tots els pobles kurd, turc i àrab, i desitgem una ràpida recuperació als ferits. Fem una crida a tot el nostre poble i forces democràtiques a ampliar i reforçar la solidaritat.

La nostra reunió, que va tenir lloc en un moment en què la nostra lluita per la llibertat està passant per un procés històric i estratègic, va parlar de l'any de lluita 2022 d'una manera molt exhaustiva. Superar les inadequacions a partir de les lliçons extretes d'aquest important procés, que es va viure com un gran any de resistència i lluita, va obrir el camí per a una pràctica més creativa i exitosa de la nostra perspectiva tàctica que s'ha demostrat a la pràctica. La reunió va aclarir la perspectiva i els principis pràctics per tenir èxit el 2023 amb certesa a partir de les lliçons del 2022 en què la nostra direcció tàctica, expressada només en teoria, es va demostrar a la pràctica. La nostra trobada, marcada per la memòria dels nostres lluitadors per la llibertat Sara i Rûken, i dels nostres màrtirs a Zap, Avaşîn, Metina, Cudî, Gabar, Besta, Dersim, Serhat, Garzan i Amed, va determinar que l'any 2022 passés a la història de llibertat quan l'auto sacrifici va assolir el seu punt àlgid amb exemples únics d'heroisme.

La nostra reunió del Consell de comandament de l'HPG i el Comitè de Defensa del PKK van determinar que els últims anys que vam passar eren anys crítics que mai es poden considerar habituals. El procés de guerra que es va desenvolupar especialment a les Zones de Defensa de Mèdia ha obert una nova era no només per a la Lluita per la Llibertat del Kurdistan, sinó també per a les lluites per la llibertat dels pobles i la doctrina de la guerra de guerrilles. D'acord amb l'Estratègia de Guerra Popular Revolucionària, la guerra de guerrilles de la modernitat democràtica ha demostrat el seu potencial per defensar zones lliures si les batalles de túnels i les tàctiques d'equip mòbil es realitzen correctament i eficaçment. Aquesta situació va reforçar la creença en la victòria, l'auto confiança i l'èxit entre les nostres forces de comandament i combat. En aquest sentit, la lluita a les Zones de Defensa de la Medya va donar resultats molt valuosos per al futur i els èxits del nostre poble, així com per als pobles de la regió i les forces antisistema que pretenen resistir les forces hegemòniques. S'ha revelat de manera sorprenent com les tropes guerrilleres podrien resistir la tecnologia moderna i fins i tot protegir les seves terres lliures d'armes prohibides al segle XXI.

A la nostra reunió, es va posar molt èmfasi en l'opinió que l'Estratègia Revolucionària de Guerra Popular s'havia de dur a terme d'una manera completa i integrada. La Guerra Popular Revolucionària significa també la difusió de principis i mesures moral-polítics entre el poble des de baix. En aquest context, la creació de la realitat d'un poble lluitador derrotarà el concepte de genocidi de l'enemic. El nostre poble ha de considerar la defensa de les seves terres com una qüestió d'honor i d'existència. La guerra que s'està duent a terme no és només una guerra normal, sinó una batalla per l'existència i la llibertat del nostre poble. Per tant, la nostra reunió va concloure que el nostre poble hauria d'organitzar la seva vida amb aquesta consciència i reforçar la seva autodefensa arreu contra els mètodes de guerra psicològica de l'enemic.

En un moment en què estem vivint un procés important per a la llibertat del nostre poble, les decisions preses durant la nostra reunió, que va durar vuit dies amb discussions intenses i profundes, juguen un paper molt important en l'èxit del 2023. La nostra trobada , que es va celebrar a l'entrada del 25è any de la Conspiració Internacional (com el PKK es refereix a la captura del seu líder Abdullah Öçalan), va determinar que l'únic criteri d'èxit era la llibertat física d'Öcalan donant una vegada més la crítica de la camaraderia insuficient."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada