divendres, 2 de desembre de 2016

Europa aprova lliurar a Erdogan 595 milions d'€... i ja són 2.000


"Schande!" (Vergonya) ha clamat l'eurodiputat flamenc de la Nova Aliança Flamenca (N-VA), formació independentista de centre dreta, Sander Loones. L'electe ha denunciat la partida a la que van votar a favor socialistes, liberals i conservadors.

El 3 de novembre de l'any 2016 els liberals es van declarar a favor de congelar els fons europeus d'adhesió de Turquia. Diversos eurodiputats van exigir que les negociacions d'adhesió de Turquia a la Unió Europea quedessin aturades. El 24 de de novembre la cambra va votar, finalment i per una aclaparadora majoria, una congelació de les negociacions d'adhesió.

Però la sorpresa ha estat majúscula quan tot just una setmana després, en la votació del pressupost europeu, el Parlament Europeu va decidir ahir no sancionar Erdogan. No només això sinó pagar-li, de manera deslleial, 595 milions d'€, un regal en forma de diners europeus.

Loones es demanen sobre la memòria, a molt curt termini, del Parlament Europeu: "Fa tot just una setmana, el Parlament Europeu van expressar llenguatge dur contra Erdogan. Una gran majoria va votar a favor de la congelació de les negociacions d'adhesió. Som tot just una setmana després, i el Parlament Europeu mostra la seva acció ja que s'han oblidat ".

Segons el diputat Loones "Això no només és inconsistent, també és un malbaratament de diners. En els últims anys hem vist un clar deteriorament democràtic a Turquia en lloc de progrés. Aquests 595 milions tornaran a desaparèixer en l'oblit autocràtic de Turquia. Els diners que Europa de fet podria haver utilitzat millor per si mateixa per reforçar la seva pròpia seguretat a la frontera ". Des del mes de març, la UE ha entregat a Turquia dos mil milions d'€.

Loones denuncia la demagògia dels grans partits: "Em sembla trist que els partits tradicionals europeus es queden amb les paraules. Ara hem tingut l'oportunitat de colpejar Erdogan de manera efectiva en la seva cartera, i cal aprofitar les oportunitats. Un cop més hi ha declaracions dures, però fallen els partits tradicionals quan els actes han d'acompanyar, també, les paraules. Mentrestant Erdogan se'n riu de nosaltres".

Cristina Torrent
@CrisTorrentMas


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada