diumenge, 11 de desembre del 2016

Les Forces d'Elit Sirianes s'uneixen a les SDF en la campanya de Raqqà

Les Forces d'Elit Sirianes són l'ala armada del moviment Al-Ghad al-Souri (Síria Demà) encapçalat per Ahmad Jarba. Aquesta milícia va presentar-se el 18 d'abril de 2016 i combat a l'Estat Islàmic al desert de Deir ez Zor establint una base operativa a Abu Khashab, Malihat al-Tharu, Raajan i Umm Madfaa, d'on fou expulsat l'Estat Islàmic.

Jarba va armar la tribu àrab shaitat transportant vehicles des del Kurdistan iraquià. Al-Ghad al-Souri va fundar-se l'onze de març amb el lideratge absolut de Jarba, ex president de la Coalició nacional Siriana i membre de la tribu xammar. Jarba viu exiliat a Egipte i ha aconseguit el suport dels àrabs dels Emirats Àrabs Units i del propi Egipte.

És la segona vegada de les Forces d'Elit Sirianes confirmen una aliança amb les Forces Democràtiques de Síria (SDF). Fins ara hi havia certa cooperació, fins i tot coordinació, però sense escenificar-se. El juny un centenar de membres de la Brigada Quwat al-Nukhbath van anunciar la intenció d'afegir-se a les SDF i el 10 de setembre es va anunciar l'acord polític. El fet que actuïn a la zona sud de la campanya Ira de l'Eufrates pot ajudar a avançar per la regió de Shadadi. La suma d'aquesta milícia a la campanya és un èxit polític inqüestionable i cohesiona les SDF com a actor pluriètnic. El setembre Jarba va anunciar, a El Caire, el seu suport a una Síria democràtica i federal. Fa només uns dies la policia turca va assaltar dues oficines del seu moviment.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada