dijous, 1 de desembre de 2016

Un internacionalista d'EUA, de les YPG, mort per l'aviació turca a Síria

Tenia 27 anys i era membre del sindicat anarquista dels Estats Units Industrial Workers of the World. Havia lluitat prèviament a Rojava (Kurdistan sirià). Després d'un període als EUA va retornar aquest estiu: "Torno a Rojava i hi seré els propers mesos per aportar la meva part a la defensa de la revolució. La lluita de Rojava és el moviment revolucionari la més dinàmic i realment sobre el terreny del nostre temps. Tinc clar que és obligació dels internacionalistes i aliats d'esquerra de donar suport a aquest moviment, per ajudar a construir-lo i aprendre'n. Coses que només podríem haver somniat en escrits teòrics ara són fet a Rojava, modificats i adaptats a la seva lluita i convertits en realitat.

Rojava està fent tot plegat i reorganitzant la societat malgrat el caos i la destrucció de cinc anys de guerra civil. Els guanys d'aquesta revolució en un marc tan auster i dur són realment remarcables."


Michael Israel 'Robîn Agirî' és el cinquè nord-americà que mor a les files de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Keith Broomfield, Levi Shirley, Jordan MacTaggart i William Savage el van precedir. La seva unitat va ser atacada per avions turcs que envaien l'espai aeri sirià el 29 de novembre.

Segons Insurrection News, el jove era d'ideologia anarquista però el seu company Özgür Tazeçiçek, anarquista, ens ha explicitat que "vaig tenir nombroses converses amb ell i no era anarquista, en elles es va identificar com a socialista".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada