diumenge, 18 de març del 2018

Erdogan anuncia que ha pres el "control total" d'Efrîn

L'exèrcit turc i els mercenaris sirians a sou d'Ankara han entrat a Efrîn i, segons el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, han pres el control "total" del centre de la ciutat siriana. "Unitats de l'Exèrcit Lliure Sirià (FSA), recolzades per l'Exèrcit turc, han pres avui d'hora, a les 08.30 (06.30 hora catalana) el control total sobre el centre de Afrîn", ha assegurat el president turc en una declaració pública.
Les forces turques enderroquen el monument a Kawa

L'Estat major turc ha informat també de la presa del centre de la ciutat en un comunicat. La televisió pública turca que les Unitats de Protecció Popular (YPG) havien abandonat la ciutat en direcció al sud. Malgrat la seva ferotge resistència els avions turcs havien decidit la lluita.

Poc abans de l'al·locució d'Erdogan, l'Observatori Sirià dels Drets Humans assegurava que les forces turques estaven progressant molt ràpidament: "Ara controlen més del 50%" de la ciutat, ha asseverat en un comunicat recollit per l'agència AFP. L'ONG ha informat de l'entrada turca pels fronts nord i oest, amb la cobertura de bombardejos d'avions de guerra i l'intens llançament de míssils.


Les forces d'ocupació turques entrant a Efrîn amb tancs

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada