dimecres, 21 de març del 2018

Iraq assegura que no permetrà cap operació turca contra el PKK en el seu territori


El ministre d'Afers Exteriors de l'Iraq, Ibrahim al-Jaafari, ha dit avui que el seu estat no permetria la presència de tropes turques al sòl iraquià, contràriament a declaracions anteriors de funcionaris d'ambdós països que al·ludien a una futura campanya iraquiana-turca conjunta contra el Partit dels Treballadors del Kurdistan ( PKK).

"Mentre estem interessats en la profunditat de les relacions iraquians-turques, rebutgem categòricament l'incompliment de les forces turques de la frontera iraquiana i reitero la nostra insistència en la retirada de les forces turques de la ciutat de Bashiqa", va dir Al-Jaafari a periodistes, mentre assistia a una reunió amb el viceministre d'Afers Exteriors turc, Ahmed Yildiz.

El 2015, Turquia va establir una base a la ciutat noruega iraquiana de Bashiqa, on van formar unitats sunnites musulmanes i kurdes peshmerga en preparatius per a la batalla per alliberar la ciutat propera de Mossul des de l'estat islàmic. Al començament de l'ofensiva l'octubre de 2016, Turquia va declarar que mantindria tropes a l'Iraq fins que l'IS fos expulsat de Mosul, malgrat les crides d'altres nacions per retirar les seves forces.

En paraules Al-Jaafari, "l'Iraq no permetrà la presència de tropes al seu territori que realitzin operacions militars de cap dels estats veïns", va continuar, subratllant que l'estratègia de les relacions iraquianes es basa en la promoció d'interessos comuns, que s'enfronten a perills comuns , mantenint la sobirania i la no ingerència en els afers interns dels estats ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada