divendres, 23 de març del 2018

Què és el Batalló d’Alliberament Internacional ?


El Batalló Internacional d’alliberament (Internacional Freedom Bataillon, IFB) és un Batalló independent composat de revolucionaris vinguts de Turquia, de Europa i d’arreu per defensar la revolució de Rojava   posicionant-se com una força independent al costat de les YPG  /YPJ/SDF  .

Fundat el 10 de juny del 2015 per iniciativa del'MLKP(Partit Comunista Marxista-Leninista de Turquia i del Kurdistan) en base al model de les Brigades Internacionals que van defensar la revolució espanyola del 1936, s’hi han unit altres grups revolucionaris (TKPML/Tikko, MLSPB-DC, RC, TKEP/L, EMAA) comunistes i anarquistes, així com revolucionaris no afiliats que s’han agrupat en les BÖG (Forces Unides d’Alliberament ). Aquests grups i persones arribats de diversos corrents polítics de l’esquerra revolucionaria : marxista, leninista, hoxhaista, maoista, anarquista, trotskista...

Des de la seva fundació, l’IFB ha combatut per tots els fronts de Rojava (excepte Efrîn), ajudant les forces kurdes a posar en escac i mat Daesh i altres grups islamistes actius de la regió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada