dilluns, 13 de maig del 2019

El dirigent del PKK Riza Altun reapareix per negar les afirmacions de Turquia sobre la seva salut


La propaganda turca havia afirmat que Altun havia quedat greument ferit en bombardejos a les muntanyes Qandil. L'agència Anadolu, va informar que el 21 de març avions turcs que utilitzaven coordenades subministrades per infiltrats i col·laboracionistes van disparar i "van ferir greument a Altun, que és proper al membre fundador del Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK, Cemil Bayik, i que serveix com a enllaç de relacions exteriors del partit", Ibrahim Kalin, assessor i portaveu del president islamista turc, també va compartir un vídeo d'Anadolu sobre l'operació.

Fals. Reza Altun va aparèixer a Medya Haber TV per acusar al govern turc i els seus mitjans de difusió de "mentir". Altun va aparèixer saludable, vibrant i alegre en el vídeo, encara que el vídeo mai no va mostrar tot el seu cos i el seu braç esquerre va aparèixer possiblement ferit.

"És cert que el 21 de març, [Turquia] va dur a terme un atac aeri a Qandil. Però jo no estava a prop del lloc. Tot i que jo no hi era, volien fabricar propaganda contra mi. No sóc la única persona víctima d'aquesta propaganda, també ho fan amb els meus companys. Cada dia diuen que han matat algú a la seva anomenada llista vermella", va explicar Altun.

La "llista vermella" de Turquia està reservada per a les persones més odiades del país. Salih Muslim, el fundador del Partit de la Unió Democràtica (PYD), partit pro-kurd a Síria, va ser detingut breument i després alliberat per autoritats de la República Txeca per estar a la llista.

El militant kurd va aprofitar per aclarir la situació político -militar. L'Estat turc pretén demostrar que el PKK és "derrotat, eradicat i destruït i diu que només queden 600 a 700 membres (...) Amb la publicació de notícies falses, els agradaria mostrar-se valents i intentar reduir la moral de la nostra nació", pel contrari, les eleccions locals han constituït "un gran cop al AKP". Atacant atacat.

"Tots els kurds han de resistir-se. Hi ha un règim feixista que els antagonitza i es considera enemic dels kurds ... No pensen en res més que netejar els kurds. Per tant, hi ha d'haver una resistència pública contra això. Leyla Güven i els seus amics Va iniciar aquesta resistència. Moltes altres persones a les presons de Turquia les van seguir i van fer vagues de fam. I es va convertir en una protesta nacional", va dir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada