dimecres, 22 de maig del 2019

Turquia cedeix i aixeca la prohibició als advocats d'Öcalan de visitar-lo

Turquia ha aixecat la prohibició de les visites a l'advocat del líder rebel kurd encadenat, Abdullah Öcalan, va dir el ministre de Justícia invertint una política d'aïllament de vuit anys. Öcalan ha estat aïllat totalment a una illa de Istanbul, Imrali, des de la seva detenció el 1999.

"La decisió que impedeix reunions (amb els seus advocats) ha estat aixecada i l’oportunitat de reunir-se amb ell ha estat permesa", va dir el ministre de Justícia, Abdulhamit Gul. Un dels seus advocats, Ibrahim Bilmez, va dir a l'AFP que havia presentat una sol·licitud per visitar a Ocalan el divendres, però estava esperant una decisió de les autoritats turques. "Esperem que compleixin les normes i acceptin les nostres aplicacions", va dir. També hi ha hagut sol·licituds de visites més regulars d’advocats, així com de cartes i trucades telefòniques amb la família.

El germà d'Öcalan va poder visitar-lo al gener per primera vegada des de 2016, el gener de 2019. Mehmet Öcalan va confirmar llavors que el seu germà era viu. La visita es va concedir mercès a una campanya de protesta. Al voltant de 3.000 presoners kurds han estat en vaga de fam, no menjant menjar sòlid, des de novembre per protestar contra l'aïllament d'Öcalan, segons el Partit Democràtic del Poble (HDP). Vuit persones també s'han suïcida. Öcalan va enviar un missatge a través d’un dels seus advocats perquè els vaguistes de la fam limitessin les seves accions.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada