divendres, 24 de maig del 2019

La Comandant Zilan Vejin, PJAK, afirma que estudien afegir-se als EUA en cas de que declarin la guerra a l'Iran


“L'Iran no renuncia a la seva pressió sobre la societat. Els nivells de pobresa i atur a l'Iran i al Kurdistan oriental són més alts que mai. Mitjançant la militarització i el terror a la societat, el règim iranià està demostrant que no abandona les polítiques errònies"

La formació, integrant de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) de la que també és membre el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) va iniciar la lluita armada contra el règim clerical el 2004. Des de llavors ha matat prop de 600 guàrdies islàmics revolucionaris patint 263 baixes en combat. Dos dels seus militants han estat executats i ha abatut un helicòpter de les forces d'ocupació.


La co presidenta del partit i Comandant de la milícia del Partit de la Vida Lliure del Kurdistan (PJAK), Zilan Vejin, ha parlat amb Rojnews sobre l'escenari que obre l'escalada entre Teheran i Washington. "No ens quedarem de braços creuats" si els EUA van a la guerra amb l'Iran (...) no ens quedarem ocultes. No anem a quedar-nos allunyades si esclata la guerra entre l'Iran i els Estats Units. També tenim la nostra pròpia agenda i política". Si sorgeix una guerra, "com a partit polític podem formar un front democràtic", va afegir.

Vejin va dir que qualsevol intervenció estrangera a l'Iran hauria de tenir en compte els drets de les seves minories ètniques, inclosos els kurds, que ocupen les muntanyoses províncies del nord-oest de l'Iran."L'agenda hauria de tenir en compte les característiques de la societat iraniana i proporcionar els drets de totes les persones de tots els diferents àmbits nacionals i ètnics. Pensem que la guerra i els desacords entre ells no són de l’interès de les nacions iranianes. Els seus problemes no suposen una solució a la qüestió de la nació kurda, les nacions oprimides, els humans, les dones o els drets dels joves. Pensem que l'Iran i els EUA estan lluitant pels seus propis interessos".

Washington des de maig del 2018, quan es va retirar de l’acord nuclear de 2015 i va tornar a imposar sancions paralitzants contra el sector de l’economia i el petroli d’Iran, ha estat augmentant la calor de Teheran. Després va designar l'IRGC com una organització terrorista i va desplegar un grup de portaavions i bombarders B-52 cap al golf Pèrsic. Aquesta setmana elements paramilitars iranians han atacat instal·lacions petrolieres saudites.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada