dilluns, 19 d’agost del 2019

El govern turc torna a destituir els batlles escollits democràticament al Kurdistan

No és la primera vegada que Interior destitueix alcaldes de l'HDP (Partit Democràtic dels Pobles) per reemplaçar-lo per governadors. La tardor de 2016, més de trenta alcaldes i alcaldesses van ser allunyats dels seus càrrecs, però el partit va recuperar la majoria d'aquestes alcaldies en les eleccions locals de 2019.

Les víctimes de la repressió són Selçuk Mizrakli, alcalde d'Amed /Diyarbakir, una ciutat d'aproximadament un milió d'habitants que es considera la "capital" del Kurdistan de Turquia, Bedia Özgökçe Ertan, alcaldessa de Wan/Van, la segona major ciutat de la regió, i el veterà polític Ahmet Türk, alcalde de Mardin. Els tres pertanyen al Partit Democràtic dels Pobles (HDP), la formació de l'esquerra prokurda, tercer partit del Parlament amb un 12% dels vots a nivell nacional en les últimes eleccions.

Les autoritats han transferit les funcions de l'alcaldia als governadors de les tres províncies, un càrrec no electe dependent del Ministeri de l'Interior.

Alhora, la policia ha llançat batudes en 29 províncies del país per detenir activistes pels drets kurds, el que ha suposat el va arrestar de 418 persones, la majoria a Amed, Mardin i Wan, informa l'agència turca Anadolu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada