dissabte, 24 d’agost del 2019

La 1ª Conferència de les SDF aprova una forta reestructuració


Sota el lema "De derrotar el terrorisme fins a les bases de l'estabilitat", avui s'ha celebrat la 1ª Conferència general anual de Forces Democràtiques de Síria (SDF per les sigles en anglès). L'esdeveniment ha aplegat 600 delegats/des a Al-Hasakah, al nord-est de Síria.

El comandant en cap de les Forces Democràtiques de Síria, Mazloum Abdi, ha marcat les línies del debat: " Per l’èxit del procés de pau entre nosaltres i Turquia, el retorn d’Efrîn a la seva gent és una de les nostres condicions bàsiques, sense que el retorn d’Efrîn no hi haurà pau duradora a Síria.
Respecte a l'anomenada zona segura (franja fronterera on Turquia vol accedir dins de Rojava), Abdi va dir: "Les SDF faran tots els esforços per aconseguir la compatibilitat amb Turquia en coordinació amb els Estats Units, hi ha acords preliminars per establir seguretat a la regió, que serà un element positiu en aquest procés."

Amb aquesta conferència s'ha començat la reestructuració de les SDF " hem aconseguit grans victòries, hem començat a formar consells militars a tots els àmbits i hem format una força professional especialitzada." La creació de Consells Militars locals, fins ara dotze*, i el replegament de les YPG/YPJ a les zones de frontera a més de la professionalització de les milícies armades van ser aprovades en la trobada.

El comandant en cap de les Forces Democràtiques de Síria va exigir a l’autoritat de Damasc la negociació i el diàleg amb representants del nord i l’est de Síria. Legitimitat del poble kurd en el marc d’una Síria unificada ”. Va afegir que les forces de la coalició internacional han acordat amb Turquia la "seguretat fronterera", cosa que significa que a partir d'ara no hi haurà preocupacions per part d'Ankara ni les SDF. En aquest sentit Hassan Khamishlo, un dels comandants de les SDF ha assegurat que els consells militars substituiran YPG i YPJ a la "zona segura".

Acabada la conferència Abdi ha ofert una roda de premsa conjunta amb el general nord-americà Nicholas Pont. Aquest ha assegurat que "No hi haurà intervenció de les forces turques al nord i l'est de Síria, "i ha afegit" Continuarem donant suport i entrenant forces de les SDF".* Entre d'altres els nous Consell Militar de Serê Kaniyê (en àrab Ras al Ayn), Tell Abyad (Girê Spî), Qamişlo, Tabqa, Al Hol (Al Hawl), Raqqà. Durant la guerra es van crear els Consells Militars d'Al Bab, Jarablus, Deir ez Zor i Manbij. 

Sobre el procés de reconstitució militar de les SDF.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada