dilluns, 21 de desembre de 2020

El portaveu de les SDF, el cristià Kino Gabriel, nega que s'hagin retirat d'Ayn Isa i reclama a Rússia que aturi els atacs de TurquiaKino Gabriel, del Consell Militar Siríac (MFS), milícia cristiana síria i portaveu de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) ha rebutjates afirmacions que les SDF havien lliurat la ciutat estratègica d'Ayn Isa a les forces governamentals sirianes.

“No hi ha canvis en el control d'Ayn Isa. Estem compromesos amb acords anteriors i no hi ha novetats. Si hi ha d’haver nous acords, s’anunciaran oficialment. Les nostres comunicacions amb les forces russes a la zona estan establertes, sobretot pel que fa a Ain Issa i altres violacions a la regió", va dir.

Rússia hauria exigit el traspàs de les SDF d'Ayn Isa al règim sirià per defensar-la un possible atac turc. Però el responsable de les SDF va negar aquest extrem: "Respecte a Ayn Isa, hi ha una situació de calma a partir d'ahir i d'avui. No obstant això, hi ha enfrontaments esporàdics entre nosaltres [SDF] i els militants [recolzats per turcs]. La situació no és [tan tensa] com la setmana passada; hi va haver forts combats a prop d'Ayn Isa - i els grups armats recolzats per turcs bombardegaven el centre i els voltants d'Ayn Isa amb artilleria pesada ".

Gabriel va explicar a més que les amenaces de Turquia contra la zona del nord i est de Síria (NES) han continuat des de l’octubre del 2019. “El pla de Turquia, mitjançant grups armats, és ampliar les seves zones d’ocupació a Síria i controlar més terres. Crec que Turquia, en aquest moment, no és capaç de complir aquest objectiu. Hi ha anteriors acords [d’alto el foc] sobre aquestes regions i és poc probable que Turquia guanyi res de nou. Les SDF han estat responent a aquests atacs i han rebutjat els intents dels grups armats per avançar als pobles de la carretera M4".

Gabriel també va demanar a Rússia que s'adherís als "acords perquè les violacions s'aturessin. Esperem que Rússia reaccioni pràcticament davant dels atacs de Turquia i de grups turcs contra Ain Issa ". Gabriel també va dir que continuen la seva cooperació amb la Coalició dirigida pels Estats Units contra l'Estat Islàmic i informen de violacions de l'alto el foc a la Coalició liderada pels Estats Units. No obstant això, va dir a Ain Issa que els russos són els responsables. "Demanem a les forces russes que intervinguin, ja que Rússia hi té les seves forces a terra i Rússia forma part dels acords de l'alto el foc".
 

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada