dimarts, 9 de febrer de 2021

El Col·legi d’Advocats d'Amed anuncia que començarà a publicar 'Aşdad', primera revista jurídica en kurdL'advocat Elif Birikili, president de la Comissió de Llengua Kurda de l'Associació d'Advocats d'Amed/ Diyarbakır, va declarar que publicaran una revista anomenada 'Aşdad' en kurd el 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna, i "en la nostra pròpia llengua".

Els membres de la Comissió de Llengua Kurda establerta dins del Col·legi d’Advocats de Diyarbakır van començar a treballar en una revista jurídica que publicarà en kurd. "Aşdad", que serà la primera revista jurídica en kurd, es publicarà trimestralment. El primer número de la revista es publicarà el 21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna. L'advocat Elif Birikili, president de la Comissió de Llengua Kurda del Col·legi d'Advocats de Diyarbakır, va respondre a les preguntes de Şehriban Aslan i Sema Çağlak de Jinnews sobre la revista jurídica que van preparar per a la seva publicació .

Cal formar una terminologia jurídica

Com a Comissió de Llengua Kurda del Col·legi d’Advocats Diyarbakır, Birikili va dir que la idea de llançar una revista jurídica va sorgir principalment per una necessitat i que els membres de la comissió van fer suggeriments a les reunions ordinàries. Birikili, referint-se al fet que no hi ha cap publicació periòdica en kurd en el camp del dret, va dir: “És molt essencial i necessari que es formi una terminologia en aquest camp. Volíem produir en un idioma propi relacionat amb la nostra professió i àrees de treball. En aquesta ocasió, s’enriquiran els recursos legals kurds i s’iniciaran les persones i comunitats disposades a treballar en aquest camp i es crearà un valuós arxiu. Se sap que el dret és una disciplina que sempre evoluciona i està oberta al canvi."Volem ser testimonis i ser part d'aquest desenvolupament i progrés en la nostra pròpia llengua", va dir.


0 comentaris:

Publica un comentari