dissabte, 6 de febrer de 2021

Les YPG/YPJ inicien una ofensiva contra l'Estat Islàmic a Deir-ez-Zor, Síria, per venjar l'assassinat de 2 dones funcionàries

Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han llançat una operació a gran escala contra la milícia jihadista de l'Estat Islàmic (IS per les sigles en anglès) en el context d'un augment de les activitats de les seves estructures cel·lulars. L’àrea d’operació inclou el desert de Deir ez-Zor i altres regions de la zona fronterera entre Síria i Iraq, va anunciar divendres el gabinet de premsa de les SDF.

L'ofensiva, que també inclou les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) i les Asayish (Forces de Seguretat Interna), està en marxa poc menys de 24 hores. Ja s’han realitzat desenes d’arrestos en batudes a punts de control i punts de trobada de persones atribuïdes a l’IS. A més, s’han incautat un gran nombre d’armes i municions.

"Aquesta operació s'hauria d'entendre com un acte de represàlia per l'assassinat de dues dones revolucionàries", va dir la SDF. La referència es refereix a dues dones àrabs polítiques locals, Sada al-Harmoush i Hind al-Khedr, que van treballar per a l’administració autònoma i van ser segrestades i executades pels mercenaris de l’IS a la ciutat d’Al-Dashisha, al sud d’Hasakah, el 22 de gener.

0 comentaris:

Publica un comentari