dilluns, 29 de novembre del 2021

La policia turca arresta la periodista feminista Öznur Değer mentre cobria una mobilització contra l'aprofundiment de la crisi econòmica a Turquia

Arran de la protesta organitzada per les Forces Laborals i Democràtiques a Ankara la periodista Öznur Değer va ser detinguda. Değer forma part de l'agència feminista kurda Jinnews que ja ha rebut diverses prohibicions per part del règim turc els darrers anys. La periodista cobria les protestes socials contra la degradació de l'economia turca arran de la gestió de l'islamista AKP d'Erdogan. Després d'haver bloquejat la zona on es faria la declaració de premsa, els policies no van permetre que es fes la declaració, intervenint contra el grup que es volia concentrar davant del municipi, corejant el lema "Govern, dimitiu". Mentre els ciutadans es van dispersar als carrers laterals després de la intervenció, la policia va detenir diverses persones, inclosa el periodista Öznur Değer de l'agència JinNews, que cobria la protesta. La policia va maltractar els periodistes que van intentar filmar l'incident i van intentar allunyar-los del lloc dels fets.

Golpeada per gas lacrimogen a l'ull, una dona anomenada Songul Doğan es va desmaiar. Una persona que va protestar per la detenció dels manifestants també va ser maltractada i detinguda. Prenent també sota custòdia el corresponsal de JinNews Ankara, Öznur Değer, la policia la va emmanillar a l'esquena. Va ser maltractada durant la detenció i la policia li va capturar la càmera.

Arran d'aquesta primera intervenció policial, la policia va intervenir contra els que volien travessar des de la parada d'autobús fins al municipi. Nou persones van ser atropellades i detingudes allí. Afectat pels gasos lacrimògens i amb asma, un ciutadà que va protestar per la intervenció policial allà va tenir una convulsió i va ser traslladat a un centre hospitalari en una ambulància.

S'ha informat que 17 persones en total van ser maltractades i detingudes durant la protesta. Alguns dels detinguts eren Deniz Gündoğdu, Songül Doğan, Zarife Çamalan, Vedat Karahan, Hüseyin Gökoğlu, Mustafa Feroğlu, Hasan Akman i el periodista Öznur Değer.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada