dilluns, 29 de novembre del 2021

Turquia deixa sense aigua 500.000 persones del Nord de Síria

L'Observatori Sirià dels Drets Humans (SOHR) amb seu al Regne Unit va informar diumenge que el subministrament d'aigua de l'estació d'Alouk, al nord-est de Síria, havia estat tallat de nou durant dos dies. La central està controlada per grups amb suport turc que ocupen parts del nord-est de Síria. El 25 de novembre, aquests grups van robar pals d'electricitat en un poble prop de Ras al-Ain (Serekaniye).

L'estació d'aigua d'Alouk subministra aigua a gairebé mig milió de persones a la ciutat de Hasakah i les zones properes.L'Agència de Notícies Hawar kurda de Síria (ANHA) i l'agència de notícies estatal de Síria SANA també han informat del tall d'aigua i el robatori de pals elèctrics. ANHA va afirmar que els grups recolzats per Turquia no van permetre que la Direcció d'Electricitat d'Al-Hasakah entrés al poble per reparar les línies elèctriques danyades.

L'estació d'aigua d'Alouk es troba a prop de la ciutat fronterera mixta kurd-àrab de Ras al-Ain (Serekaniye), que Turquia i els seus representants militants van capturar l'octubre de 2019 de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) dirigides per les milícies kurdes durant l'anomenada Operació Pau d'Ankara. Primavera. Des d'aleshores, grups recolzats per Turquia han tallat regularment el cabal d'aigua de la instal·lació.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada