diumenge, 14 de novembre del 2021

Turquia condemna a 2 anys i mig de presó la dona del polític kurd empresonat Selahattin Demirtaş


Başak Demirtaş, l'esposa de la destacada figura de l'oposició kurda empresonada Selahattin Demirtaş ha estat condemnada a Turquia a 2 anys i mig de presó després de trobar-se que havia proporcionat informació inexacta sobre una data en un informe mèdic, van dir els seus advocats.

Els advocats de Basak Demirtaş, de 44 anys, van dir que va ser condemnada per un tribunal per una data incorrecta en un informe mèdic emès per un metge de la província sud-est d'Amed l'any 2015, que va transmetre al seu empresari mentre prenia una baixa per malaltia.


El seu marit Selahattin Demirtaş, l'antic líder del partit prokurd HDP i un dels polítics més coneguts de Turquia, porta gairebé cinc anys a la presó per càrrecs relacionats amb el terrorisme que ell nega.

El ponent de Turquia del Parlament Europeu, va dir que la seva condemna semblava "política": "2,5 anys de presó per un mer error clerical en relació amb una història clínica és espantosa i sembla més enllà del sentit comú. Sembla tan polític. Dona la mesura de l'estat preocupant de la justícia turca".

Basak està lliure a l'espera de l'apel·lació de la seva condemna, que podria trigar més d'un any a finalitzar.

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada