dimarts, 10 de juny del 2014

Fundació d'un nou moviment femení kurd a IranEl procés de transformació del moviment de resistència kurd a l'Iran continua. Si fa unes setmanes parlàvem de la presentació del nou moviment KODAR o el canvi de la direcció al PJAK amb la substitució d'Abdul Rahman Haji Ahmadi qui havia estat el màxim dirigent del partit durant una dècada.

També la milícia del PJAK, les Hêzên Rojhilata Kurdistan (HRK), Forces de Defensa de Kurdistan Est, ha celebrat la seva tercera conferència a les seves bases a territori iraquià.

Ara és el torn del moviment femení. La quarta conferència de la Unió de les Dones del Kurdistan de l'Est (YRJK) celebrada sota el lema "Aprofundir la ideologia de l'alliberament de les dones, per a construir un autogovern democràtic" va aprovar la constitució d'un nou moviment. La Comunitat de Dones Lliures del Kurdistan de l'Est (KJAR) o System of Free Women Society of East Kurdistan (KJAR) fou constituïda per les dones de Rohjelat, Kurdistan de l'Iran. El nou moviment ha mostrat el seu suport tant a KODAR com al PJAK.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada