dijous, 7 de desembre del 2017

Qui és l'Organització Badr ?

L'Organització Badr (erròniament anomenada Brigades Badr) és la més influent i més antiga formació d' Hashd al-Shaabi, amb estrets vincles amb l'Iran. L'organització, ala armada del Consell Suprem de la Revolució Islàmica de l'Iraq (amb qui va trencar el 2003) va lluitar en les files de l'Iran contra el règim de Saddam Hussein durant la guerra d'Iran-Iraq (entre 1981 i 1988), i està dirigida per Hadi Al Amiri, que té estrets vincles amb el cap de l'exèrcit iranià Qasim Süleymani. Amiri ha dirigit forces armades des de la guerra Iran-Iraq.

 Ja al conflicte intrakurd de 1995 van desplegar milers de combatents al Kurdistan per combatre faccions kurdes que no volien sotmetre's a l'Iran. Havien anunciat que estaven deposant les armes per convertir-se en un partit polític el 2008, però en 2014 van prendre les armes una altra. Hadi Al Amiri va servir com a membre del parlament en l'Estat de Maliqi, pel Partit de Llei en les eleccions de 2010.

Les unitats de Badr són actives a l'Iraq i es concentren especialment en els estats de Diyala, Selahaddin i Kirkuk. Es diu que tenen de 20 mil a 30 mil membres i inclouen turcmans, kurds, cristians i altres pobles, així com àrabs xiïtes.
Paramilitars de Badr no amaguen les seves idees sectàries xiïtes
 
 
Logo de Badr imitant el d'Hesbol·là del Líban
 
Hadi al Ameri, líder indiscutible de Badr, Hashd i lleialista iranià

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada